Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Vitali Cipileaga: De vorba cu Emma


de-vorba-cu-emma-coperta_2“– Mă iubești?

– Mai mult decât vreodată.

– Și totuși pleci?

– Da! Pentru că mă lași să fac asta…”( Vitali Cipileaga)

 

Despre  carte.

 

Cine am fi noi fara dragoste? Cum ar fi dragostea fara noi? intr-o lume a iubirii si a povestilor de viata, Emma, femeia rebela si inocenta in acelasi timp, cauta raspunsuri la propriile intrebari. O ajuta sa le gaseasca Greg, barbatul creator si omul ei de incredere, alaturi de care traieste bucurii si dezamagiri, redate in dialoguri si reflectii.

Langa el, ea e calda ca o ploaie de vara sau rece ca un sloi de gheata. Conflictul pe muchie genereaza trairile femeii – ale Emmei, si, implicit, ipostazele in care ea riposteaza sau incheie armistitii. Cu siguranta insa, nu exista o alta cale de mijloc decat dragostea.

 

“-Norii sunt îndoielele tale. Ei vor fi pe cer atâta timp cât nu vei crede în tine. Iar printre nori zboară păsări.
-Și ce sunt păsările?
-Visurile tale. Toate visurile: cele de-o zi și cele de-o viață. Ai grijă să nu zboare prea departe. Acum tu ia-mă de mână.
-Vezi cerul cum se face senin?
-Wow! Parc-ar fi real.
-Eu voi juca rolul cerului. Eu îți voi adăposti soarele și voi alunga norii. Și vom ține sub albastrul meu păsări călătoare. Gata, te-am lăsat să visezi prea mult. Acum e rândul tău.
-Închide ochii, Emma!
-I-am închis.
-Ce vezi?
-Nimic.
-Așa e viața mea fără tine!”

 

Emmei îi este teamă de singurătate. Ea vrea să râdă cu el din același motiv. Ea ține minte săruturile pe care nu i le-a dat. Ea vrea să fie fericită în patul lui. Ea știe că cele mai bune vinuri se beau în doi. Ea caută să construiască poduri peste neînțelegerile din trecut. Ea vrea să meargă desculț pe malul mării. Sunt momente când revine la acea îmbrățișare din trecut, la plimbările nocturne, la momentele în care a râs și la cele în care a suferit. Și momente în care își poartă gândul undeva departe sau se bucură fericită de prezent. Iubindu-l pe Greg sau trăindu-și emoțiile. Ea caută un loc sfințit de dragoste. Ea se întoarce mereu la el.

 

“Hai pur și simplu să fim împreună. Să ne trezim dimineața de la aceeași aromă de cafea. Să ne simțim împliniți de la același sărut. Să ne ținem de mână într-o lume plină de oameni reci și să ne fie cald. Hai să nu așteptăm imposibilul. S-ar putea ca dragostea perfectă nici să nu existe. Or, perfecte sunt diminețile împreună cu tine. Hai să nu ne pese de vorbele altora. Sunt seci și fără sentiment. Hai să iubim și să fim.”

Aceasta carte scrisa cu atata meiestrie de catre Vitali Cipileaga are puterea de a transmite un amalgam de sentimente, trairi si emotii capabil sa patrunda in sufletul oricarui cititor.

 

Citind De vorbă cu Emma, trăiești împreună cu personajul propria ta poveste de viață. Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Fie că ești femeie și o înțelegi, fie că ești bărbat și cauți calea spre inima ei, ai nevoie de răspunsuri. Le găsești în dialoguri și printre rândurile scrise de el sau trăite de ea.

 

Până la urmă, poți fi chiar tu Emma, cu experiențele și poveștile tale de dragoste. Empatizând cu ea tacit, vei ajunge să o lași să poarte și să consume câteva dintre zbuciumările tale. La finalul acestei cărți, vei îmbrățisa mai mult împăcarea cu tine însăți, te vei simți mai senină, mai pregătită să accepți, să înțelegi și să iubești. Vei fi gata să începi un nou capitol în viața ta. Pentru că temerile, trăirile și visurile Emmei sunt și ale tale. Iar dacă Emma le depășește, le vei depăși și tu.

 

„Cine va accepta să stea de vorbă cu Emma trebuie să fie pregătit să se cunoască mai bine pe sine. Să își așeze cartea pe noptieră știind că, atunci când o va ridica și o va deschide, într-o dimineață binecuvântată cu raze de soare sau într-o seară binevenită după o zi plină de întrebări și răspunsuri, va fi ca și cum s-ar privi într-o oglindă magică, în care se arată toate adevărurile iubirii.”Alice Năstase Buciuta, autoare

„De vorbă cu Emma e cartea care merită trăită și simțită, merită atașată encefalului tău stâng, ca să-ți amintească secundă de secundă ce este cu adevărat iubirea.”Arianna Suduc, Goodread.ro

 

Despre autor.

Vitali Cipileaga este barbatul care scrie despre femei si omul care se afla in spatele blogului De Vorba cu Tine, reusind in mai putin de un an sa adune peste zece milioane de cititori, devenind cel mai popular blog in Romania si Republica Moldova.

  Despre cartea „De vorba cu Emma” autorul marturiseste ca: „Am vorbit cu foarte mulți oameni care mi-au scris poveștile lor de viață și de dragoste, apoi am zis că e timpul să transmit un mesaj mult mai serios și complex. Cartea „De Vorbă cu Emma” e o carte de regăsire, de înțelegere și de cunoaștere. Inspirație mi-au fost poveștile oamenilor, iubirile secrete sau de-o viață ale femeilor și felul de a iubi al bărbaților. Cartea am scris-o în totalitate ascultând muzică pe fundal”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares