Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Tudor Chirila: Excercitii de echilibru

23756315_1914133195293037_2069379396_n“Esti singur in vartejul suferintei tale si daca vrei sa iesi trebuie sa tragi aer in piept si sa te scufunzi pana se sfarseste. Mai degraba iubeste-o pana cand iubirea ti se face apa si se scurge prin toti porii. Iubeste-o in absenta. Va fi ca si cum te-ai arunca de nebun intr-un zid. De sute, de mii de ori. Neclintit, zidul iti va rupe oasele, pielea ti-o vei zdreli, iti vei sfasia hainele pana cand te vei fi prelins in praful de la poalele lui. Un somn lung te va cuprinde, apoi te vei trezi ca dupa un cosmar pe care vei incerca sa-l rememorezi. Soarele diminetii nu-ti va da timp si vei uita. Cu fiecare zi care va trece, vei mai fi uitat putin cate putin… vindeca-te singur. E tot ce poti face pentru tine.”

Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volum. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui randuri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc. Tudor Chirila scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru si carti, nostalgic despre oameni dragi disparuti, ironic despre locuitorii Romaniei de azi. Mesajul lui? Cel mai important e sa iubesti. Si sa fii liber.

O carte plina de profunzime care te poarta pe mai multe meleaguri. Unele texte din carte te vor face sa plangi, iar altele te vor face sa vrei sa te reintorci la ele pentru a-ti readuce zambetul pe buze. Tudor Chirila simte, vede, scrie. El a reusit sa faca pace cu sine insusi si sa scrie aceasta carte care cuprinde texte pline de sinceritate. Parcurgand paginile il vei descoperi cu adevarat pe Tudor si vei fi surprins sa remarci sensibilitatea si profunzimea gandurilor lui.

Citate preferate:

  • “Ma gandesc la sufletul meu ca la o camera mare cu pereti de table si ecou nesfarsit.

          Intr-un colt zace inima…

         Din tavan spanzura un bec. In jurul lui, atrase de lumina,                      roiesc   gandurile.”

  • “baby, wanna copy your soul

           and paste it into mine…

           I’m  gonna make a hidden folder

           out of our secret love. ”

  • “Fericirea nu se gaseste pe toate drumurile. Daca ar fi asa, ragai dupa ea ca dupa Coca-Cola. Ar fi culmea s-o mai putem lua si cu sticla la schimb.

          Ce bine ca Dumnezeu e singurul dealer al Fericirii, altfel ne-                am  trezi cu tot felul de distribuitori si trade marketing.

         Mai bine asa…anumite stari chiar nu merita imbuteliate.”

  • “Iubirea e o ceapa cu multe foi. Trebuie sa plangi ca sa ajungi in miezul ei.”

 

23758070_1914134631959560_551112218_nDespre autor:

TUDOR CHIRILA  este actor, muzician, compozitor si producator.

A jucat in 13 spectacole de teatru in regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Damian, Gelu Colceag, Horatiu Malaele, Victor Ioan Frunza.

In 1996 a format si a devenit solistul uneia dintre cele mai iubite formatii rock din Romania, Vama Veche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares