Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

Top 5 povești de dragoste pe care trebuie să le citești

De-a lungul timpului romanele de dragoste au câștigat un loc aparte în preferințele cititorilor, mii de astfel de romane scriindu-se anual în întreaga lume și devenind bestseller-uri.

Tuturor ne place să descoperim povești noi, care să ne țină cu nasul în carte, captivați de ce se întâmplă în paginile sale, să ne pierdem în universul lor plin de pasiune pentru ore întregi, să evadăm din cotidian și să rămânem fascinați de acțiunea dinamică dinăuntrul lor.

Noi am pregătit o listă cu 5 romane pe care ar trebui să le citești atunci când dorești să te regăsești în poveștile și relațiile unor personaje interesante cu care poți empatiza și să trăiești prin prisma lor o experință romantică inedită.

Colleen McCullough: Pasărea spin 

Pasarea spin

Sursa: Google Images

“Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viață, mai dulce decât orice altă vietate de pe fața pământului. Din momentul în care-și părăsește cuibul, caută un copac cu spini și nu-și găsește odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung și mai ascuțit.

Si, în extazul morții, ea se înalță deasupra propriei agonii, scoțând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei. Un cântec al cărui preț suprem este însăși existența. Întreaga lume înmărmurește ascultându-l și Dumnezeu în Paradisul său zâmbește. Pentru că ceea ce este mai bun în viața noastră se obține numai cu prețul unei dureri existențiale… Ori cel puțin așa spune legenda.“

În centrul cărţii se află iubirea neîmplinită dintre  Meggie Cleary, fiica unui ţăran irlandez stabilit în Noua Zeelandă şi Ralph de Bricassart, un tânăr preot, exilat în Australia.  Cei doi se întâlnesc în circumstanţe care în mod normal i-ar face rivali. Cei doi fac numeroase alegeri care îi despart în repetate rânduri, dar destinul îi aduce mereu împreună, iar ei nu pot rezista tentației de a sta departe unul de celălalt… nici măcar atunci când Meggie este căsătorită.

 

Charlotte Bronte: Jane Eyre

Jane Eyre

Sursa: Google Images

Jane Eyre a fost publicat în anul 1847. Romanul este inspirat din viața autoarei iar personajele sunt construite pe baza înfățișării persoanelor cunoscute de ea.

 „Felul cel mai concis de a defini importanta contribuţie adusă de Charlotte Brontë literaturii mi se pare a fi următorul: ea a atins expresia romantismului celui mai elevat prin mijlocirea celui mai frust realism.” – G.K. CHESTERTON

Jane Eyre este o poveste de dragoste clasică, emoționantă, care trece cititorul prin numeroase stări: extaz, nedumerire, frică, curaj. Povestea se conturează sub o mantie de mister, evoluția unei tinere cu o stare materială precară care ajunge să ocupe postul de guvernantă la Thornfield Hall, castelul unui gentleman bogat, Edward Rochester. Pe parcursul romanului, cei doi încep să se apropie, să discute, să se contrazică și să dezvolte un respect reciproc, iar în cele din urmă realizează că au dezvoltat sentimente puternice unul pentru altul și că s-au îndrăgostit iremediabil. Ce se întâmplă însă când secretul lui Rochester amenință să schimbe fundamental destinul celor doi?

 

Junot Díaz: Uite-așa o pierzi

uite asa o pierzi

Sursa: Google Images

New York Times Bestseller și finalista la National Book Award, Uite-așa o pierzi este modalitatea câștigătorului de premiu Pulizer, Junot Díaz de a sărbători iubirea, cu toate fațetele sale: iubirea obsesivă, iubirea ilicită, iubirea pierdută, iubirea maternă.

În proza extrem de energică, inventivă, delicată și amuzantă, poveștile din Uite-așa o pierzi sunt expuse la dorința infinită și slăbiciunea inevitabilă a inimii. Ne amintesc că pasiunea triumfă mereu în fața experienței și că „timpul de înjumătățire al dragostei este veșnicia”.

Cartea este o colecție de 9 povestiri scurte. Majoritatea îl au în centru pe Yunior, un alter-ego al scriitorului și iubirile pe care le-a avut și le-a pierdut de-a lungul timpului, în mare parte din cauza infidelității și instabilității lui emoționale.

 

Nicholas Sparks: Jurnalul unei iubiri

jurnalul unei iubiri

Sursa: Google Images

Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks este o carte frumoasă, cu o poveste de dragoste romantică şi tristă. Te vei îndrăgosti de charm-ul lui Noah şi vei aştepta finalul cu sufletul la gură.

Allie Hamilton şi Noah Calhoun, sunt protagoniştii unei cărți pe care un bătrân i-o citeşte, în fiecare zi, unei femei internate într-un azil. Povestea pe care i-o citeşte începe în anul 1946 cu Noah, care stă pe teresa casei sale, lăsându-se cuprins de melacolia unei iubiri, care şi-a lăsat adânc amprenta în el.
Chiar şi după 14 ani, în ciuda relaţiilor pe care le-a avut, nimeni nu a reuşit să-i ocupe locul lui Allie în inima lui. Amintirea ei, devenise precum o fantomă ce nu-i dădea pace.

Nicholas Sparks este, la momentul actual, cel mai îndrăgit autor de romane de dragoste, deoarece dragostea pe care o prezintă el în cărţile sale nu este una siropoasă, sau exagerată ci una care ne face să ne imaginăm cum ar fi să trăim o asemenea poveste de iubire pe propria piele.

Audrey Niffenegger: Soția călătorului în timp

sotia calatorului in timp

Sursa: Google Images

Cand Henry a cunoscut-o pe Clare, ea avea șase ani, iar el avea treizeci și șase. S-au căsătorit când ea avea douăzeci și trei, iar el avea treizeci și unu. Pare ciudat, dar nu e, pentru că Henry este unul dintre primii oameni diagnosticați cu cronoafecțiuni: din când în când ceasul lui genetic se resetează și se trezește aruncat în viitorul sau în trecutul său.

„Urăsc să fiu acolo unde ea nu este, când ea nu este. Și totusi plec mereu, iar ea nu mă poate urma“ – Henry.

Relaţia dintre cei doi poate părea la început nebunească, aproape ca o glumă. Plecările lui Henry nu sunt în niciun caz garanţii ale durabilităţii maritale. Aşteptarea este, poate, una din ideile centrale ale acestui roman. Soția călătorului în timp îmbină foarte bine realitatea cu ficţiunea, punând accent pe sentimentele şi trăirile umane. Romanul a fost ecranizat cu succes în 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares