Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Tina Seskis: Cu un pas prea departe

cu un pas prea departeCu un pas prea departe este un thriller psihologic ce prezintă povestea de viață incitantă a lui Emily Coleman, o fată cuminte care avut neșansa de a se naște în familia nepotrivită.

O căsnicie fericită. Un fiu superb. Un cămin perfect. Atunci ce anume o face pe Emily Coleman să se trezească într-o dmineaţă și să-și schimbe radical destinul, plecând de acasă și lăsând în urmă tot ce a construit?

Într-o Londră mai mult ostilă decât prietenoasă, cu un nume nou, cu o profesie nouă, dar cu aceleaşi vinovăţii şi coşmaruri, Emily încearcă, să se reinventeze și s-o ia de la capăt.
Însă nu poate scăpa de fantomele trecutului, care continuă să o bântuie.
Şi curând, va trebui să se confrunte cu urmările faptelor sale – o descoperire şocantă care s-ar putea să o impingă cu un pas prea departe…
Catherine Emily Coleman îşi lasă în urmă întreaga viaţă, familia, confortul căminului, slujba, şi îmbrăţişează o nouă identitate. Își părăsește mama, care o adora şi o iubea, tatăl care încerca să rămână la suprafaţa mării de regrete pe care o traversa, un soţ care îi purta o iubire nemărginită și care îi oferea un cămin sigur și liniștit, dar mai presus de orice, își părăsește fiul, care îi împlinise existenţa atunci când venise pe lume.
Emily îl cunoscuse pe Ben, soțul ei, în ziua în care mersese cu un grup de prieteni să sară cu parașutele în scop umanitar. Se căsătoriseră din dragoste, o dragoste pură și adevărată, Ben fiind bărbatul perfect din toate punctele de vedere. Ulterior au adus pe lume un băiețel, pentru care Emily renunță la idealurile sale pe plan profesional și decide să formeze o familie fericită alături de soțul său și noul lor motiv de fericire.
Emily trăise într-o familie zbuciumată, având o mamă care nu-și iubea în mod egal copiii, un tată afemeiat și o soră geamănă, pe nume Caroline, care o invidia și o ura. Caroline suferise pentru că mama ei nu îi dădea aceeași atenție și chiar fusese internată de câteva ori din cauza unor probleme psihice. Lucrurile par să ia o întorsătura mai bună atunci când începe o relație cu un bărbat de care se îndrăgostește sincer și de dragul căruia face eforturi pentru a se schimba. La scurt timp rămâne însărcinată cu Dominic, sensul vieții ei schimbându-se radical.
Viața o lovește când se așteapta mai puțin; Caroline pierde sarcina și pe Dominic, întâmplare tragică ce o distruge complet de această dată. În urma acestei suferințe amare, Caroline îi face o vizită surorii sale, Emily, iar viețile tuturor se schimbă din acel moment. În urma acestei întâlniri, Emily își părăsește căminul conjugal și familia și pleacă la Londra, hotărâtă să ia viața de la capăt.
Îşi schimbă numele în Catherine Brown, își găseşte o nouă locuinţă, un serviciu (devenind din avocată recepționistă) şi îşi face noi prieteni (în special Angel, crupieră la casino, cu care ulterior se va muta într-o casă curată și frumoasă). Este promovată la locul de muncă, succesului părând să-i placă compania ei. În timpul liber duce o viaţă total opusă celei pe care o trăise anterior: nopţi albe cu petreceri guvernate de alcool, droguri şi persoane cu reputaţii îndoielnice, o viață care este inițiată de Angel.
Catherine este îngrozită de ideea de a rămâne singură cu gândurile şi amintirile ei. Mintea sa trăieşte o adevărată tortură atunci când, în momentele de izolare, este copleșită de imagini şi trăiri din trecut
Într-o noapte se aventurează în apartamentul unui bărbat, iar Catherine ajunge în arest în urma unei întâmplări neprevăzute. În urma acestei peripeții, viața o va aduce din nou în fața lui Ben, care este chinuit de întrebări: De ce fugise la Londra? Ce a determinat-o să îi lase în urmă pe cei dragi şi viaţa pe care și-o dorise?
Cu un pas prea departe surprinde cititorul prin finalul neașteptattumultul interior al personajelor, stăruinţa cu care luptă pentru a merge mai departe, încărcarcătura emoţională aparte și misterul unei femei care aparent fuge de viața perfectă pe care o avea.

Despre autor:

Tina Seskis

Sursa: Google Images

Tina Seskis a crescut în Hampshire, Anglia. După ce a absolvit Universitatea din Bath, a lucrat peste douăzeci de ani în marketing şi publicitate. Cu un pas prea departe este romanul ei de debut şi a apărut mai întâi în Marea Britanie, unde a intrat direct pe locul întâi pe lista de bestselleruri. Ulterior, a fost publicat în 60 de ţări.

Cartea poate fi achiziționată de pe: www.thebookclub.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares