Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Stephenie Meyer: Gazda

download
,,Îmi place noaptea. Dacă nu ar fi întuneric, nu am zări niciodată stelele.” (Stephenie Meyer)

Care este cheia cărţii?

Celebră datorită seriei de romane Amurg, Stephenie Meyer reuşeşte încă o dată să aducă viaţă unei poveşti minunate. De această dată Gazda nu mai este o lectură pentru adolescenţi, este un roman SF, dar în care regăseşti şi multe alte genuri cum ar fi dragostea, psihoanaliza sau drama.

Ne este oferită o carte care te ţine cu sufletul la gură, cu acţiuni destul de intense în care umanitatea se stinge treptat fiind înlocuită de nişte suflete părăsite, o poveste de neuitat despre perseverenţa iubirii şi despre ce înseamnă să fii om.

Care este povestea?

Acţiunea cărţii începe cu imaginea lumii care este invadată de extratereştrii. Oamenii devin gazde pentru aceşti invadatori, minţile le sunt luate, în timp ce corpurile lor rămân intacte şi îşi continuă vieţile, aparent neschimbate. O mare parte din omenire cedeaza, iar ceilalţi care reuşesc să scape se ascund în locuri sigure. Când corpul lui Melanie, unul dintre puţinii oameni în viaţă este invadată de un,,suflet” numit Rătăcitoarea, Melanie refuză să se stingă, şi aşa ajunge să existe în continuare. Deşi a fost avertiyat că va fi invadat de amintirile, sentimentele si trăirile oamenilor, ,,sufletul” nu se aştepta să fie invadat dintr-o dată de ele. El îi pune la încercare gândurile lui Melanie, sperând să descopere locurile pe unde se ascund restul de oameni rezistenţi. În schimb, Melanie îi umple mintea Rătăcitoarei cu viziuni despre bărbatul pe care îl iubeşte Jared, un om care încă îşi duce traiul în clandestinitate.

Copleşită de puterea gazdei, Rătăcitoarea nu are puterea să lupte împotriva ei, însa dacă cedează, trupul şi sufletul lui Melanie vor muri, iar ea va fi transportată într-un al trup. Astfel cele doua devin aliate şi chiar prietene , reuşind să treacă împreună printr-o grămadă de aventuri.

De ce să citeşti?

Pentru o lectură plină de aventură şi suspans în care descoperi reala valoare a omului şi puterea pe care o are iubirea adevărată în faţa diverselor încercări ale vieţii.

Pentru că Stephenie Meyer ne demonstrează că a evoluat, că s-a maturizat şi că este o scriitoare mai complexă decât a lăsat să se vadă până acum, fiind în stare să abordeze subiecte total diferite, astfel ea aduce încă o dată în prim-plan o poveste atât de frumoasă în domeniul SF.

Cine este autorul?

Stephenie Meyer (născută Morgan, la 24 decembrie 1973 în Hartford, Connecticut) este o autoare americană de romane fantastice. Stephenie Meyer s-a născut la Hartford, Connecticut în 1973. Este fiica lui Steve și a lui Candy Morgan. Provine dintr-o familie foarte numeroasă: mai are două surori (Emily și Heidi) și trei frați (Jacob, Paul și Seth). Când avea patru ani, familia ei s-a mutat în Phoenix, Arizona.

A urmat cursurile universității Brigham Young din Provo, Utah, unde a obținut doctoratul în literatura engleză. Acolo și-a întâlnit viitorul soț, Christian, cunoscut drept Pancho, din Arizona. Cei doi s-au căsătorit în anul 1994 și au trei copii: Gabe, Seth, și Eli. Majoritatea numelor apar în cele patru cărți scrise de autoare.

Celebră deja, Meyer are ecranizate Amurg, Saga Amurg: Lună Nouă, Saga Amurg: Eclipsa și Saga Amurg: Zori de zi (Partea I). După romanul The Host va fi realizat un film omonim care a fost lansat în 2013.

Ce mai pot citi de la acelaşi autor?

Noua și scurta viață a lui Bree Tanner, Amurg(4 volume).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uNeCnKKHGE4]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares