Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Sheryl Sandberg: Lean in. Femeile, munca și voința de a conduce

Sheryl Sandberg„Am scris această carte pentru a încuraja femeile să aibă vise îndrăznețe, să-și croiască drum printre obstacole și să-și stabilească propriile obiective și să se îndrepte către ele cu hotărâre. Și mai sper ca fiecare bărbat să contribuie pentru a susține femeile la birou și acasă, cu aceeași hotărâre.”

În prezent, deși ai spune că nu mai sunt probleme legate de egalitatea între femei si bărbați, aceștia din urmă continuă să dețină majoritatea pozițiilor de conducere. Chiar și în zilele noastre există o luptă continuă a femeilor de a se face auzite și de a obține aceleași beneficii de care se bucură bărbații în ceea ce privește cariera.

Citind cartea realizezi că unele concepții sociale nu s-au schimbat și că anumite caracateristici puternic apreciate la bărbați, pot dezavantaja o femeie: ,,Bărbații sunt întotdeauna apreciați pentru ambiția, puterea și succesul dovedit, dar femeile care etalează aceleași trăsături adesea sunt sancționate din punct de vedere social.” Poate acest lucru se datorează și modului de educație și  formare a fetelor și băieților. În timp ce aceștia din urmă sunt încurajați de mici să se dezvolte în persoane puternice, curajoase și îndrăznețe, fetele pe de altă parte, sunt împinse mai mult spre o atitudine pasiva, liniștită.

Așa cum arată și descrierea cărții ,,Sheryl Sandberg încearcă să înlăture ideile preconcepute privitoare la viață și alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul în care să-și gestioneze eficient cariera și să îmbine reușitele profesionale cu împlinirea personală, arătându-le, în același timp, bărbaților cum să își susțină mai bine partenerele, pentru a avea și ei de câștigat. Un îndemn curajos și încurajator pentru o lume mai bună.”

Așa că, autoarea îndeamnă femeile să îndrăznească, să aibă curajul să vorbească, să acționeze, să exprimenteze. Acest lucru se datorează faptului că oportunitățile nu îți bat singure la ușa, ci trebuie să muncești pentru ele. Mai mult decât atât, este greu pentru o persoană să ajungă într-o poziție de conducere dacă așteaptă mereu să i se spună ce să facă. Așa că un alt îndemn util este acela de a veni cu inițiative.

Sheryl te încurajează să îți  stabilești un obiectiv principal în viață pe care să ți-l dorești nespus de mult să-l atingi. Planul pe lungă durată pentru a-ți duce la îndeplinire acest scop, însă, nu trebuie să fie foarte detaliat. Asta pentru că niciodată nu știi ce oportunități se vor ivi în viața ta și trebuie să fii deschis la fiecare portiță care te-ar putea aduce mai aproape de visul tău. Sfatul ei este să îți faci un plan detaliat pe o scurtă perioadă de timp, de exemplu 12 luni. Dacă ești capabil să îți atingi obiectivele mici, toate acestea cumulate te vor îndruma pe drumul obiectivului tău.

,,Lean in. Femeile, munca și voința de a conduce” este o carte prietenoasă pe care o recomand cu căldură tuturor.

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub 

„Sheryl ofera sfaturi practice privind gestionarea si depasirea provocarilor pe care le presupune ascensiunea in cariera. Lean In este o lectura fascinanta, spirituala si plina de semnificatie pentru femeile (si barbatii) din orice generatie.“ –Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA

„Lean In imbina abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informatiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea ii va ajuta pe toti cititorii – in special pe barbati – sa devina lideri mai buni si mai eficienti.“-Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook

Despre autor.

Sheryl SandbergSheryl Sandberg donează toate veniturile sale din vânzarea acestei cărți fundației Lean In, organizație nonprofit care încurajează femeile să-și urmeze ambițiile, și altor organizații care sprijină femeile. Alătură-te comunității Lean In pentru a continua discuția, pe www.facebook.com/leanin.org sau pe www.leanin.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares