Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Serena Burdick: O fată în amurg. Un roman despre Paris

O fata in amurg

Sursa: Google Images

O fată în amurg, este un roman incintant al sfârșitului anilor 1800, o poveste de dragoste plină de mister, care ne învață că minciuna poate cauza cea mai mare durere, mai ales când te desparte de persoana iubită.

Născută într-o familie pariziană bogată pe la mijlocul perioadei Belle Epoque, tânara Aimee Savaray visează să devină o pictoriță celebră în lumea artei dominată de barbați; în secret, ea tânjește să fie iubită de Henri, tânărul pe care părinții ei l-au crescut alături de ea încă de când era copil. Dar când Henri dispare pe neașteptate, în timpul războiului franco-prusac, viața privilegiată a familiei Savaray începe să se destrame. Cu inima frântă, Aimee încearcă să-l găsească, însă Henri nu-și dorește să fie descoperit – și doar o singură persoană din familie cunoaște motivul. În timp ce se refugiază tot mai mult în artă, avându-l ca mentor pe impresionistul Edouard Manet, Aimee redescoperă, fără să-și dea seama, drumul către Henri. Dar anii care au trecut și
secretele îngropate fac ca regăsirea lor finală să scoată la suprafață nenumărate minciuni, care, deși altădată au ținut familia laolaltă, acum amenință să o despartă.

Romanul urmărește povestea lui Aimee Savary, o fată care provine dintr-o familie burgheză din Franța secolului XIX, cu o puternica dorință de afirmare într-o lume a bărbaților, în care femeile erau ținute în umbră.

După ce Aimee rămâne fără cei 3 frățiori pe care îi avea, o doamnă din Anglia aduce în viața familiei sale un băiețel mai mare cu doi ani decât ea pe nume Henri, care ajunge treptat să intre în sufletele tuturor membrilor familiei. La început, Aimee si Henri întâmpina câteva dificultăți în relația lor, deoarece nu reușesc să se înteleagă, după care ajung să fie uniți de pasiunea pentru pictură, și nu în ultimul rând să rămână legați de o iubire imposibilă.

Unul dintre cele mai puternice personaje este repezentat de Colette Savary, mama lui Aimee, care deși poate părea personajul negativ din acest roman, fiind persoana care îl desparte pe Henri de fiica sa, este de fapt o personalitate debordantă, o femeie inteligentă care știe cum să joace pentru a câștiga într-o lume a bărbaților.

Simbolul feminismului în aceeastă poveste se regăsește într-un personaj foarte bine conturat, doamna Savary, soacra lui Colette. Este o bătrânica foarte simpatică și chibzuită care reușește să-și mențină o notă de severitate, astfel încât să poată vorbi de la egal la egal cu barbații cu care interacționează. Povestea ei este una tipică pentru acea perioadă, aceasta povestind cu sinceritate despre faptul că căsnicia ei nu a fost bazată niciodată pe iubire, ci pe un puternic respect reciproc între ea și soțul ei.

O fată în amurg este un roman pasional, tragic, un roman despre victimele secolului XIX, în care majoritatea poveștilor de dragoste erau destinate pierzaniei, o poveste despre jocuri periculoase, trădare și secrete care pot distruge iubiri adevărate.

3734995

Sursa: http://www.serenaburdick.com

Despre autor:

Serena Burdick a absolvit The American Academy of Dramatic Arts din California înainte să se mute în New York City pentru a-și continua studiile de literatură engleză la Brooklyn College.

Pasiunea ei pentru teatru, literatură, artă vizuală, Edouard Manet și impresionism au ghidat-o către debutul ei în literatură prin romanul O fată în amurg. Un roman despre Paris.

O fată în amurg. Un roman despre Paris poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/o-fata-in-amurg-un-roman-despre-paris/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares