Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Samantha Young: Pe Strada Jamaica

pe strada jamaica

Sursa: Google Images

Pe Strada Jamaicaapăruta la Editura TREI, este cartea perfectă pentru cei care doresc să trăiască o poveste de dragoste alături de personajele principale, fiind o lectură intensă, senzuală care redă un romantism plin de umor pe care cititorul îl va savura cu fiecare pagină parcursă.

În ciuda firii sale sociabile, Olivia nu se simte deloc în siguranță în preajma bărbaților. Dar odată cu mutarea la Edinburgh, începe o nouă viață.
Nate Sawyer e un jucător fermecător, care nu-și ia niciodata vreun angajament față de nimeni.
Așa că atunci când Olivia apelează la el, Nate se oferă să o inițieze în arta seducției, iar legătura lor se transformă curând într-o poveste de dragoste pasională.
Însă Nate nu pare dispus să-și trădeze convingerile și riscă astfel să piardă pentru totdeauna iubirea vieții sale…

Romanul este relatat la persoana I, din perspectiva Oliviei, o tânără bibliotecară de 26 de ani cu trăsături foarte frumoase, după cum este descrisă în carte: brunetă, ochi căprui, pomeți ascuțiți, dar a cărei viață nu a fost tocmai una ușoară: Mick, tatăl ei, fusese absent din copilăria și o parte din adolescența ei, mai exact până când Olivia a împlinit vârsta de 13 ani. Părinții ei se cunoscuseră  atunci când mama ei fusese studentă la Glasgow, iar când aceasta s-a întors în America și a aflat că rămăsese însărcinată a preferat să nu-l contacteze pe Mick. Olivia se decide să-i trimită o scrisoare tatălui său cand îi află identitatea, iar acesta vine de îndată alături de ea și de Yvonne, lăsând în urmă viața pe care o avea în Scoția.

Din păcate cei trei nu se pot bucura prea mult timp de noua familie, deoarece Yvonne este răpusă de o boală cruntă: cancerul. Olivia rămâne instabilă după această întamplare nefericită, mai ales că o lungă perioadă de timp a încercat să aibă grijă de mama ei, neglijându-și viața personală.

O altă schimbare majoră se petrece în viața Oliviei atunci când decide să se mute în Edinburgh alături de tatăl ei, unde îl cunoaște pe Nate, pe care-l consideră cel mai sexy bărbat.

Cei doi se apropie treptat, între ei născându-se o prietenie care însă este predestinată înca de la bun început la a trece de toate limitele unei simple amiciții.

Nate este un bărbat foarte atrăgător, amuzant și fermecător, calități pe care le folosește în avantajul său de fiecare dată când are ocazia să cucerească o fată. În spatele unei personalități seducătoare, stă de fapt povestea unui băiat care și-a pierdut dragostea în perioada adolescenței, prietena lui Alana murind la 18 ani de cancer. El își face un tatuaj cu inițiala ei, jurându-și că îi va păstra mereu vie amintirea, lucru care îl impiedică să se mai implice serios într-o relație, căutând doar aventuri de-o noapte.

Între cei doi există o foarte bună compatibilitate, ambii fiind pasionați de jocurile pe calculator și filme, despre care ajung să vorbească ore în șir în apartamentul Oliviei de pe strada Jamaica. Sentimentele Oliviei încep sa prindă contur în tot acest timp, dar dorind să le nege, își creeaza o altă realitate: crede că este atrasă de un masterand pe nume Benjamin și îi cere ajutorul lui Nate pentru a-l cuceri, ea nesimțindu-se suficient de încrezătoare pentru a reuși de una singură.

Într-un moment de slăbiciune, aceasta îi mărturisește lui Nate lipsa de încredere în sine, iar el promite să o ajute în acest sens. Nate o învăţa multe pe Olivia, de la modul în care ar trebui să se îmbrace, la modul în care trebuie să se poarte cu un bărbat.

Romanul devine incitant atunci când Olivia îi propune lui Nate să o ajute și cu practica, dorind să treacă de partea teoretică.

„-Hm. Mi-am umezit buzele care mi se uscaseră brusc. Vreau să…vreau să ma înveți cum să fiu…bună la pat.

Nate a devenit mai atent și m-a întrebat cu un calm surprizător:

– În teorie sau în practică?

– În practică.”

El acceptă bucuros această propunere, impunând o singură condiție:

„ – Tu ai încredere să faci asta cu mine, dar și eu trebuie să am încredere că nu o să consideri acest lucru decât gestul unui prieten care își ajută un alt prieten.”

Lecțiile par să meargă din ce în ce mai bine, însă scopul Oliviei se schimbă, deoarece își dă seama că deși dorea să devină încrezătoare pe ea în ce privește arta senzualismului pentru a cuceri alți bărbați, nu mai vrea să aibă parte de astfel de intimități cu altul decât Nate. Cei doi încep să se comporte ca un adevărat cuplu, petrecând din ce în ce mai multe nopți împreuna, și nu numai.

Datorită curajului căpătat în tot acest timp, Olivia decide să-și mărturisească iubirea pentru Nate, însă are o surpriză neplăcută din partea lui: nu își poate lăsa în urmă trecutul. Simte ca trădează memoria fostei iubite și nu poate recunoaște sentimentele pe care le are față de Olivia, așa că începe să-i reproșeze faptul că nu s-a ținut de promisiunea pe care a făcut-o la început, alegând în timpul unei discuții cu ea să plece și să o lase cu inima zdrobită.

Oare va reuși Nate să-și asume sentimentele și să lase în urma fantomele trecutului? Își va da seama de faptul că Olivia este adevăratul lui suflet pereche? Îl va ierta ea pentru suferința provocată de despărțirea lor?

Despre autor:

Samantha Young

Sursa: Google Images

După ce a absolvit, în 2009, Universitatea din Edinburgh, unde a studiat istorie antică şi medievală, Samantha Young s-a dedicat scrisului. Cărţile sale acoperă mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban şi subiecte contemporane. La Editura Trei, de aceeaşi autoare, au apărut Pe strada Dublin şi Pe strada Londra. Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance.

Pe Strada Jamaica poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/pe-strada-jamaica/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares