Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Rezoluție 2018: să învățăm arta subtilă a nepăsării

Surprinzător, s-ar putea ca aceasta să fie calea ideală către fericire: să învățăm să prețuim lucrurile cu adevărat valoroase pentru noi și să nu ne mai încărcăm cu griji efemere. Mark Manson, autorul volumului Arta subtilă a nepăsării apărut la Lifestyle Publishing, e destul de convingător când spune că pentru a fi fericiți trebuie să renunțăm la a fi „pozitivi” mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor.

Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Aceasta este adevărata sursă a puterii. După ce ne-am acceptat temerile, greșelile și incertitudinile, după ce încetăm să evităm adevărurile dureroase și începem să le înfruntăm, putem găsi curajul și încrederea pe care le căutăm cu disperare.

20180108_104350”Cartea asta nu dă doi bani pe metodele de alinare a suferinței voastre și nu vă învață cum să vă rezolvați problemele, (…) nu e un ghid pentru cucerirea gloriei, (…) în schimb, vă va transforma durerea într-o unealtă, trauma într-o forță. O carte care vă ajută să vă simțiți mai ușori în ciuda greutîților pe care le purtați pe umeri, cum să faceți față celor mai mari frici ale voastre și cum să râdeți de acrimile voastre atunci când vă năpădesc. Vă învață să vă pese mai puțin.”

Dacă luați cartea aceasta în serios, probabil că nu veți accepta cu ușurință tot ce veți citi. Pentru că Manson e direct, uneori dureros de răutăcios, dar cam are dreptate. Cultura modernă ne învață să ne dorim lucruri, să bifăm acumulări materiale, să ne comparăm permanent cu altcineva, să ne privim mai degrabă ca produse de marketing ale propriului destin decât ca indivizi care sunt pe lumea aceasta ca să fie fericiți, să se bucure de viață și să lase o urmă. E un duș rece necesar și benefic tuturor celor care se simt sufocați de liste de task-uri și deadline-uri, de toți cei care au joburi pe care nu le fac cu plăcere, relații de care nu se bucură și planuri pe care nu le vor realiza niciodată.

„Unii spun că sunt un idiot. Alții zic că le-am salvat viața. Citiți și decideți singuri!” — Mark Manson

„Această carte te lovește ca o foarte necesară palmă peste față dată de cel mai bun prieten: amuzantă, vulgară și extrem de provocatoare. Citiți doar dacă sunteți dispus să renunțați la toate scuzele și să aveți un rol activ în a trăi o viață mai bună.” — Steve Kamb, bestselling author of Level Up Your Life and founder of NerdFitness.com

„E o carte diferită de toate celelalte. Fiecare argument este profund adevărat, util și mai puternic decât pozitivitatea obișnuită. Succintă, dar surprinzător de profundă – am citit-o într-o noapte.” – Derek Sivers, fondator al CD Baby și autor al cărții Anything You Want: 40 Lessons for a New Kind of Entrepreneur

DESPRE AUTOR

mark-manson-headshot-640x558-300x261Mark Manson este blogger, scriitor și antreprenor în mediul online. Blogul lui, markmanson.net, o colecție spectaculoasă de cursuri, recomandări de lectură și sfaturi de viață, este citit în fiecare lună de peste două milioane de vizitatori. Veți găsi acolo și câteva eBooks pe care le puteți descărca gratuit. Manson locuiește la New York după ce timp de 7 ani a văzut toată lumea și spune, cu umor, că îi plac pisicile și whisky-ul, dar nu în același timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares