Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Raluca Feher: America dezgolita de la brau in jos 2. Argentina. Brazilia. Peru.Columbia

image-2015-05-6-20078725-70-america-dezgolita-brau-jos-2-raluca-feher

„Sunt un pui de porumbel , cu pielea vanata si ciocul exagerat de mare, care a reusit sa iasa din coaja cotidianului mincinos” ( Raluca Feher)

Despre carte.

Aparuta la Editura TREI, America dezgolita de la brau in jos este o „Terapie curată. Funcționează și în intimidate și în grup, citită cu voce tare. O recomand cu toată încrederea și fără prescripție medicală. Nu promit că vindecă, dar sigur alină. Are o singură problemă. Provoacă invariabil râsul și, se știe, râsul îngrașă.” — Andi Moisescu

„Raluca Feher e o rockeriță a scrisului, din cel puțin două motive. Unu: lucrează în publicitate, unde cuvintele scapără și pocnesc din călcâie. Doi: în literatura convențională (și prost) denumită „de călătorie”, blues-ul nu invită la înfierbințirea sângelui, ci la picoteală.

Pe rastelul din care ea îți ia armamentul scrie, cu litere electrice, „Rock’n roll over, Beethoven”. Dacă i-ați citit pățaniile din Argentina, Uruguay și Chile, știți la ce să vă așteptați: ritm de TGV, fraze trepidante și un cocktail afectiv cu o rețetă ușor de transcris și greu de nimerit: ironie, insolență, bravadă, nițică exasperare și credința că poți lua la bord orice pasager fără riscul de a-l pierde de client. Mulțumesc, Raluca Feher. Fiindcă scrii cum scrii, dar și fiindcă ai umblat după vize și pentru mine.” — Radu Paraschivescu

„Curiozitatea e cel mai dolofan rozator din lume. Sa stiti ca am inceput sa va citesc. Deocamdata imi place. Imi place foarte mult”, a spus Radu Parachivescu despre „America dezgolita de la brau in jos”.

„O invidiez pe Raluca in primul rand pentru memorie. Inregistreaza tot. Cartea asta este una atipica – e si un reportaj care nu scapa nimic, e si un film care-ti proiecteaza in minte o America de Sud dinamica, cu mult umor, e si o poveste personala ce se citeste printre randuri. Cele mai faine sunt portretele oamenilor – sunt atat de vii incat ai impresia ca scot o mana din carte, te invita la dans sau iti intind un pahar de vin”, a declarat Cristina Foarfa (Project Manager, bookaholic.ro).

„Daca maturitatea s-ar masura in umor, Raluca Feher ar fi baba batrana cu braul de lana. E o diversiune la mijloc! Raluca Feher iti dezveleste America de la brau in jos, ca sa nu bagi de seama cum se dezbraca ea de la epifiza in sus”, a spus si Olivia Steer.

Despre autor.

Raluca Feher, unul dintre publicitarii romani de marca, este director de creatie la agentia CAP Advertising si unul dintre fondatorii Frontline Club Bucharest, filiala romaneasca a unuia dintre cele mai faimoase cluburi de presa din lume.

Cu o experienta de peste 20 de ani in media si publicitate, a debutat in presa din Brasov si a lucrat apoi pentru televiziunea ProTV, ziarul Curentul si revista Capital. S-a dedicat publicitatii incepand cu anul 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares