Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Rachel Cohn& David Levithan: Playlist pentru Nick si Norah

2679_56ae9c4d „Cand prima dragoste se sfarseste, cei mai multi oameni stiu ca vor veni si altele. N-au terminat cu iubirea, iubirea nu a terminat cu ei. Nu va fi niciodata la fel ca prima, dar va fi mai buna in diferite feluri.”( David Levithan)

Despre carte.

Rachel Cohn si David Levithan  contureaza o frumoasa poveste de dragoste lunga cat o seara newyorkeza. Aceasta seara o vei petrece impreuna cu doi tineri, Nick basistul si compozitorul unei trupe underground  de queercore si Norah o tipa rebela fiica unui important producator muzical.

O comedie romantica plina de aventuri pe care o sa o savurezi cu placere. Scrisul este dinamic, iar naratiunea oscileaza la fiecare capitol intre cele doua personaje, astfel reuseste sa-ti capteze atentia si sa te inveseleasca in fiecare moment.

“Stiu ca o sa-ti sune ciudat, dar te-ar deranja sa fii prietena mea in urmatoarele cinci minute?” reprezinta intriga cartii care declanseaza sirul acestei  frumoase povesti adolescentine.

Aparent ei fac parte din  lumi diferite, insa pasiunea pentru muzica face ca acestea sa se uneasca si sa creeze o conexiune puternica intre cei doi.

“Un volum proaspat, inteligent, amuzant si, in ciuda limbajului licentios pe alocuri, deloc lipsit de duiosie. O carte pentru tinerii si nelinistitii de toate varstele” ( Editura TREI)

“Nu-i destul sa stai singur pe trotuar si sa compui un cantec pentru o fata, daca n-ai tupeul sa incerci macar sa vorbesti cu ea.” Timid, sentimental si foarte talentat, Nick este legat de trecut prin esecul relatiei cu  fosta lui iubita, Tris, peste care nu  da semne sa treaca cu usurinta. El ii face playlist-uri cu melodiile preferate, sau ii compune el insusi cantece prin care isi exprima sentimentele pentru ea.Tris nu este tocmai tipul de fata de care ar trebui sa te atasezi, iar asta dovedeste prin comportamentul ei sever si indiferent fata de Nick. Pe de alta parte, Norah ii iubeste muzica si pare a fi persoana potrivita pentru el, dar si ea este legata de o parte a trecutului ei prin fostul iubit, Tal, un baiat obsedat de control. Cum ambele personaje principale trec printr-un esec in dragoste, la inceput sunt retincenti, insa apoi ajung sa se redescopere unul pe altul si sa isi dea seama ca de abia acum au tot ce si-au putut dori vreodata.

Ia parte la poveste si fii alaturi de cei doi in toate aventurile prin care trec in aceasta noapte newyorkeza.

Despre autori.

Rachel Cohn s-a nascut in 1968 la Washinghton, a absolvit Barnard College si este autoare de romane pentru tineri. Traieste la New York.  A scris Gingerbread(2002), The Steps (2003), Pop Princess(2004), Shrimp(2005), Two Steps Forward(2006), Cupcake(2007), You Know Where to Find Me(2008),  Very LeFreak(2010), Beta(2012).

David Levithan traieste la New York si este castigatorul Lambda Literary Award pentru romanul Boys Meets Boy. Este insa foarte cunoscut si pentru romanele pe care le-a scris impreuna cu John Green-Will Grayson, Will Grayson(in curs de publicare la Editura TREI)- si cu Rachel Cohn: Nick & Norah’s Infinite Playlist(2007), Naomi& Ely’s No Kiss List(2007), Dash& Lily’s Book of Dares(2010).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares