Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Portret de autor

Profil de autor: John Green

John Green se află în fruntea topului celor mai bine vânduți autori ai celor de la The New York Times. Cărțile sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi, iar în anul 2014 a fost inclus în lista celor mai influente 100 de persoane din lume, realizată de revista Time. 

Împreună cu fratele său, Green a creat cel mai popular proiect video online, numit Brotherhood 2.0, care a reușit să strângă accesări de la un număr de peste 30 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Căutând-o pe Alaska a fost romanul său de debut care s-a bucurat de un real succes și care i-a adus Premiul Printz. Însă, adevăratul succes a lui John Green a  apărut odată cu lansarea cărții Sub aceeași stea, care a fost un adevărat fenomen cultural iubit de cititorii de toate vârstele, dar în special de tineri. Cele două romane se bucură de ecranizări recente care au fost, de asemenea, foarte apreciate.

Un lucru pe care puțini oameni îl știu despre Green este faptul că inițial și-a dorit să fie preot, dar viața lui a luat o întorsătură interesantă pe parcursul timpului. După ce și-a terminat studiile de specializare în engleză și religie, s-a înscris la Universitatea de Teologie din California. În timp ce era student la teologie, a lucrat într-un spital unde erau tratați diverși copii cu afecțiuni foarte grave, lucru care l-a marcat enorm și l-a determinat să se apuce de scris. Aceste experiențe au pus bazele romanului Sub aceeași stea. 

Wall Street Journal a declarat faptul că „unii îl consideră deschizătorul unei noi ere de aur, ajutat și de fenomenul promovării prin internet. Această eră este cea a actualității, a realismului în literatura pentru tineri, urmând după o perioadă de dominație a cărților utopice cu vrăjitori și vampiri.”

Printre cele mai cunoscute cărți ale acestui autor se numără:

Sub aceeași stea

629251Fără suferință, cum am putea ști ce e bucuria?

Își vor aminti oamenii de mine? Ce sens are viața mea? Ce vreau să las în urmă?

Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, în vârsta de 16 ani, are impresia că de cand se știe a fost „în faza terminala”.

Însă atunci când fermecatorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă.

Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra cronometru în care învață ce înseamnă să iubești.

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Will Grayson, Will Grayson

9781921656231Într-o seară înghețată, în cel mai neașteptat loc din Chicago, doi adolescenți – având amandoi numele de Will Grayson – sunt pe cale să-și intersecteze pașii. Pe măsura ce lumile lor intră în coliziune și se împletesc, cei doi Will Grayson descoperă că viața îi poartă în direcții noi și surprinzătoare: aventuri romantice și punerea în scenă a celui mai de succes musical din istoria liceului.

Amuzantă, dinamică și emoționantă, „coproducția“ semnată de John Green și David Levithan debordează de sensibilitate și umor – un regal pentru fanii din întreaga lume!

Will Grayson, Will Grayson a intrat direct pe locul 3 în lista de bestseller young fiction New York Times, fiind prima carte cu personaje gay inclusă vreodata în listă.

Cartea poate fi achiziționață de pe TheBookClub, iar recenzia o poți găsi pe Iubescsăcitesc.

Un șir infinit de țestoase

1194966Aza, o adolescentă de șaisprezece ani, n-a avut niciodată de gând să încerce să dezlege misterul miliardarului dispărut Russell Pickett, dar la mijloc e o recompensă de o sută de mii de dolari.

Iar cea mai bună și mai neînfricată prietenă a ei, Daisy, abia așteaptă saă investigheze acest caz. Așa că traversează împreună prăpastia socială care le separă de fiul lui Russell Pickett, Davis. Aza încearcă. Încearcă din răsputeri să fie o prietenă bună, o fiica bună, o elevă bună și poate chiar și un detectiv bun, toate astea în timp ce e captivă în hățișul propriilor gânduri, care par s-o ia razna tot mai tare, într-un iureș amețitor.

Plecând de la propria viață, John Green ne împărtășește cu o claritate de diamant povestea Azei, în acest strălucit roman despre iubire, rezistență și puterea prieteniei de-o viață.

Poți găsi recenzia cărții pe Iubescsăcitesc.

Orașe de hârtie

855515Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viața lui Quentin. În toiul nopții, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă și independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbește, încântat să ia parte la planurile jucăușe și vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai că fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găsește nimic altceva decât indicii… lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.

Recenzia cărții o poți găsi pe Iubescsăcitesc.

Căutând-o pe Alaska 

792454Miles Halter, un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre în ultimele lor clipe de viață – pleacă la școală cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut“.

Acest Necunoscut se dovedește mai tulburator decât și-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni își face intrarea seducatoarea Alaska Young. Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini și umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Marquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul asta?“ Nimic nu va mai fi la fel…

Recenzia cărții o poți găsi pe Iubescsăcitesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares