Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Paula Hawkins: Fata din tren

2769_01be9670
„Viaţa nu e un paragraf şi moartea nu e ceva între paranteze.” (Paula Hawkins)

Despre carte

Aparut la Editura TREI, “Fata din tren” ,este un bestseller in Marea Britanie.
“Tu nu o cunoşti.
Dar ea te cunoaşte.

Peste 1,8 milioane de exemplare vândute în doar patru luni, în Statele Unite.”

„Misterios şi pasionant – Fata din tren este un thriller de primă mână, care te face dependent de viciul cititului”. – S.J. Watson, autorul bestsellerului Înainte să adorm.

„Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a ţinut treaz o noapte întreagă.” — Stephen King

„Cu siguranţă va atrage nenumăraţi fani înrăiţi! „– The New York Times

„Precum trenul care o poartă pe Rachel în fiecare zi, povestea şerpuieşte printre vieţile anoste din suburbiile Londrei, iar cititorii o vor urmări cu sufletul la gură. „– The Boston Globe

„Dacă ţi-a plăcut Fata dispărută, vei devora acest thriller psihologic: îţi va schimba pentru totdeauna felul în care priveşti vieţile celorlalţi. „– People

Povestea cartii

“Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată.
I-a botezat „Jess şi Jason” şi viaţa lor i se pare perfectă.
Până când într-o zi vede ceva ce o şochează.
Totul se schimbă şi Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.”

Rachel este genul de personaj care inspira nesiguranta si singuratate. Lovita de greutatile vietii, ajunge sa se lupte cu o dependenta pentru alcool. Calatoreste in fiecare zi cu trenul si de fiecare data se urmareste ritualul zilnic al unui cuplu de care devenise obsedata. Pentru ca nu-i cunostea personal, inventeaza un nume pentru ei :Jess si Jason. Rachel incepe sa-si imagineze ca duc o viata perfecta si cum femeia este o artista, iar el calatoreste foarte mult si este un erou ce salveaza vieti.

„Câteodată, când o văd acolo, am sentimentul că şi ea mă vede, că se uită direct la mine şi-mi vine să-i fac cu mâna. Dar sunt prea timidă.”

Apoi ceva se intampla, iar femeia din gradina dispare. Un mister care o determina pe tanara sa intre in viata cuplului, sa ii cunoasca in realitate si sa afle ce se afla de fapt in spatele povestii perfecte din imaginatia ei. Insa tulburarile psihice de care incepe sa se loveasca ii ingreuneaza drumul spre adevar.

„Nu, e pentru că am sentimentul că sunt parte din acest mister, că sunt legată de ei. Nu mai sunt doar fata din tren, mergând încolo şi încoace, fără ţintă.”

Paula Hawkins reuseste cu maiestrie sa creeze un remarcabil thriller psihologic, care pune stapanire pe mintea ta si pe care cu greu vei putea sa-l lasi din mana. Ce se intampla in realitate cu femeia din gradina si o determina pe Rachel sa intre in viata lor? Vei putea afla doar savurand aceasta carte plina de suspans.

Despre autor.

Paula Hawkins a lucrat ca jurnalist timp de cincisprezece ani înainte să se dedice literaturii. Născută şi crescută în Zimbabwe, Paula s-a mutat la Londra în 1989, unde locuieşte şi acum. Fata din tren este primul său thriller. A cunoscut un mare succes internaţional, iar DreamWorks a cumpărat drepturile de ecranizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares