
Paul Arden: Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun vrei să fii
„Atâta timp cât există un scop, realizările cuiva nu cunosc margini.”
Cheia cărții:
Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun vrei să fii este un ghid despre cum să dai tot ce-i mai bun din tine. O „biblie” de buzunar pentru talentați și pentru timizi care îți spune cum să faci incredibilul credibil și imposibilul posibil.
Deceniile în care s-a aflat în vârful uneia dintre cele mai competitive industrii la-u învățat pe Paul Arden o grămadă de lucruri interesante pe care este dispus să ni le împărtășească. Aflați, de pildă, din acest volum despre avantajul de a fi concediat și de e deseori mai bine să nu ai drepatate decât să ai dreptate.
Veți găsi răspunsuri originale și logice la întrebările pe care ni le punem zi de zi. Multe dintre ele ni se par evidente când le citim, dar sunt oare toate întrebările ușoare atunci când știm răspunsurile?
Fie că ești freelancer sau manager, sau că tocmai ai abandonat școala, această carte este de neprețuit pentru oricine aspiră să obțină succesul.
Nu contează cât de bun ești, ci cât de bun vrei să fii este o carte adresată tuturor celor ce își doresc un salt în carieră, vor să se regăsească sau doar să vadă ce au făcut nepotrivit până în prezent. Scrisă pentru a putea fi ușor înțeleasă, ea apelează și la simțul estetic, la sublinieri și expunere de idei într-o logică eficientă. Graficele și imaginile dau o notă ușor amuzantă, dar de efect.
Parcurgând cartea îți vei da seama că treci de la o stare la alta, de la față zâmbitoare la față gânditoare; de la amuzamentul pe care îl oferă imaginile, felul de exprimare sau comparațiile la introspecția pe care o cer ideile expuse și explicate.
„Talentul ajută, dar nu te duce la fel de departe ca ambiția.”
„La fel cum Arta războiului a lui Sun Tzu e mai degrabă citită ca o lecție de strategie de afaceri decât ca una de luptă în sens militar, sau cum Principele de Machiavelli este de guvernare, dar folosit drept ghid de managemen, la fel și această carte folosește procesele creative ale advertising-ului de bună calitate drept metaforă pentru practicile de afaceri.” (coperta a doua)
„Paul Arden (1940-2008) este decris adesea ca un geniu creativ, chiar dacă unul mai sărit de pe fix. Un autor recunoscut pentru revoluția produsă în rândul cărților motivaționale și de adertising, arden a lucrat timp de 14 ani ca director de creație la celebra agenție de publicitate Saatchi & Saatchi, unde a realizat campanii istorice pentru clienți precum British Airways, Fuji, Nivea sau Toyota. Dintre volumele sale de succes, în afară de Gândește fix pe dos!, Editura Art a mai publicat și Dumnezeu explicat într-o cursă de taxi.
<< Acum mai bine de șaptezeci de ani, Dumnezeu a creat, pentru propriul amuzament, un prototip uman cu o minte desprinsă parcă din Edward Lear. Îngrijorat de ceea ce ar fi putut produce, a distrus totuși rapid mulajul și l-a aruncat. Rezultatul muncii sale a fost Paul Arden. Sclipitor, rău, fermecător, irascibil și total neconvențional. Un exemplar original, cu o forță și energie extraordinare, binecuvântat cu un geniu creativ la care se adaugă un soi de simț comun care, ei bine, nu este câtuși de puțin comun.
Roger Kennedy, Saatchi & Saatchi>>”
(coperta a treia a cărții)