Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Nicholas Sparks: Refugiul

refugiul_1_fullsizePovestea plină de suspans a unei femei care trebuie să învețe să aibă din nou încredere în cineva pentru a iubi din nou. Când tânăra Katie ajunge în Southport, un orășel din Carolina de Nord, apariția sa neașteptată ridică întrebări cu privire la trecutul ei. Treptat, începe să prindă rădăcini și chiar îndrăznește să înceapă o relație cu Alex, tatăl văduv a doi copii. Dar trecutul o urmărește, are un nume-Kevin-și o țintă. Iar lupta pentru supraviețuire va fi pe muchie de cuțit. Doar curajul de a se angaja într-o nouă viață și prietenia îi permit să descopere iubirea ca unic refugiu de încredere. Un român palpitant în stilul fermecător al lui Nicholas Sparks. Categoric una dintre cele mai bune cărți ale autorului, cu o ecranizare pe măsură.

Katie este un pesonaj puternic și curajos, care reușește să își lase identitatea și trecutul în spate și să își înceapă o nouă viață în Southport. Motivul pentru care ia această decizie este fostul său soț, Kevin, un bărbat foarte violent care nu ratează nicio șansă să o abuzeze pe Erin ( fostul nume a lui Katie) ori de câte ori are ocazia. Așadar, tânăra își ia inima în dinți și fuge în speranța că va  scăpa de agresiunile soțului. Southport îi aduce liniște, un cămin și oameni frumoși alături de care se va atașa destul de repede. Unul dintre ei este Alex, tatăl văduv a doi copii, în care își va găsi un “refugiu” emoțional. Destul de reticentă la început, Katie se lasă în cele din urmă învăluită de sentimentele pentru el.

 ,,Mai era o forță acolo, ceva ce încercase să nege. Era atrasă de el mai mult decât voia să recunoască și, când ieși din duș, știu că trebuia să fie atentă. Alex era genul de bărbat de care știa că se poate îndrăgosti și gândul ăsta o speria. Nu era pregătită. Nu încă, oricum. Apoi, din nou auzi o voce dinlăuntrul ei șoptindu-i că poate e pregătită.”

Alex, la rândul său, nu se mai îndrăgostise de nicio femeie de la moartea soției lui. Singura lui preocupare fiind creșterea celor doi copii ai săi, Josh și Kristen, pe care îi iubește nespus de mult. Însă, Katie are ceva aparte care îl face să se atașeze de ea și să simtă o constantă dorință de a o proteja.

“Nu era prea sigur ce se întâmplase. Sau când începuse măcar. Poate în dimineața în care o văzuse pe Kristen de mână cu Katie, după ce Josh căzuse în râu, sau în după-amiaza ploioasă în care o condusese acasă, sau chiar în ziua pe care o petrecuse la plajă. Tot ce știa sigur era că în momentul acela se îndrăgostea până peste cap de această femeie și nu putea decât să se roage că și ea să aibă aceleași sentimente față de el.”

Povestea prinde o tentă de thriller în momentul în care Kevin găsește locul în care se află Katie și pornește pe urmele ei mânat de o aprigă dorință de răzbunare.

 Oare vor reuși Katie și Alex să fie fericiți? Ce se întâmplă atunci când Kevin își găseste fosta soție? Răspunsul la aceste întrebări îl poți găsi doar citind această carte absolut minunată.

Nicholas Sparks a reușit încă o data să creeze o poveste unică de dragoste care te poartă printr-un amalgam de stări: tristețe, suspans, curiozitate, teamă, fericire. O lectură antrenantă  și la care vei savura fiecare pagină.

 De asemenea, ,,Refugiul” se bucură și de o ecranizare de succes, așa cum ne-a obișnuit deja Sparks cu multe dintre romanele sale.

nicholas-sparks_p1k78Despre autor.

Charles Nicholas Sparks (nascut la 31 decembrie 1965) este un autor la nivel internaţional bestseller american, a scris romane cu teme care includ creştinismul, dragostea, tragedia şi soarta. El a publicat cincisprezece romane, dintre care patru au fost transformate în filme, inclusiv The Notebook, Message in a Bottle, A Walk to Remember şi Nights in Rodanthe.

Ce mai poți citi de la același autor?

 Nunta, Miracolul, Jurnalul unei iubiri, Talismanul norocos, Dragă John, Ultimul cântec, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares