Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Michelle Obama: Povestea mea

povestea-mea_1_fullsize„Nu este vorba despre destinația finală unde trebuie să ajungi. E nevoie de putere ca să-ți dai voie să devii cunoscut și auzit, să-ți asumi propria poveste și să-ți folosești adevărata voce. Și e nevoie de bunăvoință pentru a fi dispus să-i cunoști și să-i asculți pe ceilalți. Iar, pentru mine, aceasta este povestea fiecăruia dintre noi”.

Apărută la editura Litera ,,Povestea mea” este o frumoasă carte de memorii scrisă de fosta Prima Doamnă, Michelle Obama. 

Prin această carte Michelle își rememorează istoria încă din timpurile pe când era doar o copilă a unei familii ce locuia în Chicago. De mică a fost pasionată de învățat și a jonglat cu responsabilitatea.  Își amintște și de prietenia sa din adolescență cu fiica lui Jesse Jackson: „Santita și eu susțineam din toate puterile întărirea tinerilor de culoare de pe tot cuprinsul Americii, dar, totodată, aveam nevoie disperată să ajungem la mall înainte să se termine sneakerșii K-Swiss”.

Vocea lui Michelle ne poartă într-o adevărată călătorie unde învățăm despre vulnerabilitățile și provocările prin care trec oamenii de culoare, despre maturitate, maternitate, responsabilitate și despre puterea pe care trebuie să o ai când îți dorești să devii o persoană publică. 

Ne este înfățișată și relația cu Barack Obama încă de la începuturi. Deși sunt două personalități diferite, cei doi se completează și formează un cuplu puternic și admirat de cei din jur. Însă, acest lucru nu înseamnă că relația lor este numai roz, după cum și Michelle afirmă:  „Ca orice cuplu la început, învățam să ne certăm. Nu ne certam des, iar când o făceam era, de obicei, pentru lucruri mărunte, un șir de exasperări înăbușite care ieșeau de regulă la suprafață când unul dintre noi sau amândoi eram prea stresați sau obosiți. Dar ne certam. Iar eu- că o fi bine, că o fi rău, am tendința să țip când sunt furioasă. Barack, în schimb are tendința de a rămâne rece și rațional, vorbele lui venind într-o cascadă elocventă (și în consecință enervantă) (…)

În timp, am descoperit cum să ne exprimăm și să ne depășim enervările și furiile ocazionale. Acum ne certăm mult mai puțin dramatic, deseori mai eficient și întotdeauna ținând cont de iubirea dintre noi, oricât de tensionați am fi”.

Vom observa câtă admirație poarta fosta Prima Doamnă pentru soțul ei și cu ce cuvinte calde alege să vorbească despre el:  ,,Barack credea și avea încredere când alții nu aveau. Avea convingerea simplă și reconfortană că, dacă nu renunți la principiile tale, lucrurile se vor rezolva”.

Alături de autoare vom pătrunde cu pași timizi și în Casa Albă, unde vom putea arunca o privire peste viața dinăuntrul ei și responsabilitatea imensă pe care o poartă cei aflați acolo.

Povestea mea este o carte fermecătoare, unde Michelle Obama dezvăluie cu mare sinceritate și inteligență etape importante ale vieții ei. Este o adevărată lecție de viață pe care toată lumea ar trebui să o citească. Nu este o lectura subțirică, dar cu siguranță este una de calitate care nu trebuie să lipsească din bibliotecă. 

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor.

michelle-obama-2Michelle LaVaughn Robinson Obama s-a născut pe 17 ianuarie 1964 în Chicago, SUA și este soția celui de-al patruzeci și patrulea președinte al Statelor Unite al Americii, Barack Obama.

Este absolventă a Universității Princeton și a Facultății de Drept Harvard. A lucrat la o casă de avocatură până s-a căsătorit cu Barack Obama, iar ulterior a ocupat o funcție la primăria din Chicago. A participat activ la campania electorală a soțului ei și a susținut un important discurs în fața Convenției Naționale Democrate din Denver, Colorado în 2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares