Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Michelle Hodkin: Mara Dyer. Inceputul

2928Nu ma cheama Mara Dyer, dar avocatul meu mi-a spus ca trebuie sa aleg ceva. Un pseudonim.[…] Stiu ca pare ciudat sa am un nume fals, dar, credeti-ma, in clipa de fata e cel mai normal lucru din viata mea.[…]

 

Mara se trezeste intr-o buna zi la spital, fara sa stie de ce se afla acolo si ce anume i s-a intamplat. Amintirile ii revin treptat si dureros, stie ca a avut un accident ingrozitor, in care prietenii ei au murit, dar ea a scapat aproape fara nicio zgarietura. Desi familia ei hotaraste sa inceapa o viata noua in Florida, amintirile o asalteaza pe Mara, provocandu-i episoade psihotice.

In acest amestec straniu de nebunie si realitate, Noah cel mai frumos baiat pe care l-a vazut vreodata, pare sa se fi indragostit de ea.

Cat din aventurile Marei Dyer sunt vis si cat sunt adevar? E doar o adolescent care sufera de sindrom post-traumatic sau exista ceva mai misterios in spatele inchipuirilor ei?

Aparuta la Editura TREI, Mara Dyer.Inceputul este prima carte din triologia de succes a lui Michelle Hodkin. Un thriller exceptional cu tente romantice care te va captiva inca de la primele pagini.

Viata normala a Marei Dyer se schimba in noaptea in care decide, impreuna cu prietenii ei, sa mearga la un azil parasit. Aici are loc un accident infiorator in care prietenii ei sfarsesc sub cladirea care se prabuseste. Insa, ea reuseste sa scape fara nicio zgarietura si nu isi aminteste nimic din noaptea accidentului.

Parintii sai decid sa se mute in Florida pentru ca Mara sa o poata lua de la inceput: noi prieteni, o noua scoala, o noua viata. Lucurile nu sunt atat de simple, deoarece tanara incepe sa aiba halucinatii in urma traumei suferite si pe langa acesta, lucruri stranii incep sa se intample in jurul ei, crime care au o legatura stransa cu oameni apropiati ei.

Uneori este foarte greu de urmarit povestea prin ochii Marei, deoarece in acea atmosfera cetoasa iti este greu sa iti dai seama daca ceea ce vede ea este ceva din realitate sau  face parte din halucinatii.

In viata ei apare Noah, un tanar rebel si irezistibil care reuseste sa o mentina cu picioarele pe pamant si de care se indragosteste.

O carte ce te va suprinde la fiecare pas cu evenimente neasteptate si tulburatoare. Un roman pe care ajungi sa-l traiesti la maximum alaturi de protagonista.

 “Felul in care Hodkin exploateaza ambiguitatea sporeste suspansul, aprofundand nu doar posibilitatile psiologice, ci si artificile narative. E o poveste realista despre nebunie, o poveste fantastica sau una politista?”-KIRKUS reviews

“Talentul si inteligenta lui Michelle Hodkin sunt evidente- de la descrierile infricosatoare la scenele romantice. N-am mai citit asa ceva.”-VERONICA ROTH

“Gasim in triologia lui Michelle Hodkin ecouri din Carrie a lui Stephen King. Scris din perspectiva Marei, primul volum al triologiei alterneaza ingenious planurile. Trecerile de la lucruri cotidiene la cosmar si halucinatie sunt neasteptate, dar se produc firesc si iti dau fiori.”-LOS ANGELES TIMES

23023521_1879640522075638_1206136983_nDespre autor.

Michelle Hodkin a crescut in Florida, a mers la colegiu in New York si a studiat dreptul la Michigan inainte de a scrie primul sau roman, Mara Dyer. Inceputul, in 2011. Acest volum a fost Young Adult Library Service Association(YALSA) Reader’s Choice, iar urmatorul Mara Dyer. Transformarea, a intrat direct pe lista de bestseller New York Times.

Cartile din triologia Mara Dyer au fost publicate in cincisprezece tari.

“S-a intamplat fulgerator-eram in avion, veneam de la ceremonia de absolvire a fratelui meu si am inceput sa scriu, pur si simplu- astazi eram avocet si maine eram deja scriitoare.”- Michelle Hodkin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares