Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Mary Hartley: Ghidul femeii de succes. Atinge-ți scopurile cu istețime, delicatețe și stil

ghidul_femeii_de_succes_1Apărută la editura ALL în colecția Sian Help Ghidul femeii de succes. Atinge-ți scopurile cu istețime, delicatețe și stil este o carte care vine cu o mulțime de sfaturi utile pentru a reuși să depășești problemele cu care se confruntă femeile în general. 

Drumul spre succes al unei femei este, de cele mai multe ori, unul presărat cu o mulțime de dificultăți și obstacole care trebuie depășite. Încrederea în sine, comunicarea eficientă, asumarea responsabilităților, delicatețea și empatia sunt aptitudini pe care o femeie le poate dezvolta și care stau la baza succesului ei. Drumul spre dobândirea acestor calități este unul lung și dificil, dar care merită fiecare efort.

Cartea este structurată în 10 capitole care  împărtășesc sfaturi și exemple concrete pentru a deveni o femeie de succes. 

Unul dintre capitole se concentreaza pe construirea unei mentalități corecte. Autoarea explică că fiecare dintre noi ne-am dezvoltat în timp anumite etichete pe care le punem asupra complexelor noastre și care nu ne lasă să progresăm. De aceea, focarul de concentrare cade în acest moment pe identificarea punctelor noastre puternice, pe mulțumirea de sine.

Un alt capitol ne învață despre limbajul non-verbal și cum tonul vocii, poziția corpului sau mimica feței pot spune uneori mai multe decât cuvintele pe care le rostim. Așadar, acestea ocupă un loc foarte important și trebuie să învățăm să le controlăm.

,,Situații delicate în viața personală” este un capitol care, prin exemple și sfaturi utile încearcă să ne învețe cum să depășim anumite întrebări incomode în cel mai elegant mod:

,,Imaginează-ți această situație

Iubitul tău a devenit fostul iubit. Cineva întreabă:<<Ce mai face..?>>

Încearcă această abordare

<<De fapt, ne-am despărțit și, știi, chiar nu am chef să vorbesc despre asta.>>

<<El este bine, dar nu mai suntem împreună.>>

<<Nu am nici cea mai vagă idee și, sinceră să fiu, nici nu mă interesează.>>

Aceste răspunsuri pot fi folosite și atunci când ți se cer detalii despre familie și prieteni. În loc să răspunzi la persoana întâi, te poți referi direct la persoana în cauză.”

Unul dintre capitolele mele preferate este ultimul dintre cele 10, ,,Laude și complimente”, care ne învață cum să oferim complimente, dar și cum să le acceptăm.

,,Primul lucru pe care trebuie să-l spui este <<Mulțumesc!>>. În timp e mulțumești, privește în ochii celeilalte persoane. Nu clipi și nu privi cu timiditate și, mai ales, nu te fâstâci de emoție. Primește darul cu delicatețea cu care este oferit. Ar fi bine ca răspunsul să fie scurt, dar adaugă ceva de genul <<Mă bucur că ți-a plăcut>>, <<Apreciez gestul>> sau <<Mă bucur foarte mult să aud acest lucru>>.”

Ghidul femeii de succes. Atinge-ți scopurile cu istețime, delicatețe și stil este o lectură ușoară și pe alocuri amuzantă, pe care o recomand tuturor, chiar și bărbaților, deoarece sfaturile cuprinse în carte sunt unele care se pretează pentru oricine. Sunt sigură că vor fi pagini în care te vei regăsi și pe care le vei îndrăgi.

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor.

rizzamaryfacebook2Mary Hartley este scriitoare și instructor de dezvoltare personală specializat în comunicare și creșterea competențelor individuale.

A publicat o serie de cărți despre gestionarea stresului, asertivitate, controlul furiei și abilitatea de a asculta, sfaturile ei fiind citate în multe ziare și reviste de mare tiraj, şi a participat la emisiuni de radio și televiziune. Cărțile sale oferă sfaturi practice şi realiste, incluzând materiale de autoevaluare, exerciții și indicații utile pentru dezvoltarea încrederii și a stimei de sine. Acestea se concentrează pe modalități de dezvoltare a unui tip pozitiv de comportament, bazat pe respectul de sine și respectarea celorlalți. „Ghidul femeii de succes¬¬¬¬¬¬” (2016) este prima ei carte publicată la Editura All.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares