Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Martin Puchner: Lumea scrisă. Povești care au schimbat oamenii, istoria și civilizația

lumea-scrisa-povesti-care-au-schimbat-oamenii-istoria-si-civilizatia_1_fullsizeApărută la editura Polirom Lumea scrisă. Povești care au schimbat oamenii, istoria și civilizația este mai mult decât o istorie a literaturii, este o adevărată aventură care îți arată drumul cărților și cum acestea au influențat cursul istoriei.

Folosindu-se de 16 texte fundamentale bine selectate dintre cei peste 4.000 de ani de literatură universală, Martin Puchner ne poartă într-o călătorie de-alungul istoriei în care descoperim rolul pe care literatura l-a avut în conturarea lumii în care trăim astăzi. Ne sunt dezvăluite modurile în care scrisul a inspirat nașterea ideilor filosofice și politice sau a religiei. 

În drumul nostru în această călătorie în care ne poartă autorul, descoperim învățăturile lui Buddha, Confucius, Socrate și Iisus și cum acestea au fost transcrise de discipolii lor pentru a putea fi împărtășite generații mai târziu. Apoi, drumul ia un ocol spre Japonia din secolul al XI-lea, unde Murasaki scrie primul roman din istorie, intitulat Povestea lui Genji. În călătoria noastră îl întălnim și pe Miguel de Cervantes și descoperim motivele pentru care este considerat părintele romanului modern.

Tabloul marilor personalități literare devine și mai bogat cu apariția lui Goethe care creează conceptul de literatură universală. 

Drumul acestei frumoase călătorii nu se termină încă. Vom trece prin vizită în China, Troia și Pergam și vom sta de vorbă cu laureați ai Premiului Nobel.

Această carte este una pe care cu toții ar trebui să o citim cel puțin o dată în viață. Este cu adevărat o capodoperă plină de comori care abia așteaptă să fie descoperite de cititorii curioși și dornici să afle secretele literaturii. 

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

“O privire fascinanta asupra evolutiei scrierii in ultimii 5.000 de ani.”-The Times

“Oferind instantanee ale momentelor-cheie din evolutia lumii scrise, Puchner creeaza o pasionanta odisee intelectuala.”-Publishers Weekly

“Puchner este un fin observator al ironiilor istoriei. Idealul lui este literatura universala, o sintagma imprumutata de la Goethe. Amploarea uimitoare si entuziasmul molipsitor din cartea lui sint un omagiu adus acestui ideal.” -The Sunday Times

“Merita o lectura atenta, pentru a intelege cum am ajuns sa citim.” -Margaret Atwood

Despre autor.

f7shgztk_400x400 Martin Puchner este profesor „Byron and Anita Wien” de engleză şi de literatură comparată la Universitatea Harvard. A primit numeroase premii pentru cărţile sale, care abordează teme diverse, de la filosofie la artă. Bestsellerul său în şase volume, The Norton Anthology of World Literature, şi cursurile de la HarvardX MOOC (cursuri online deschise), adresate studenţilor din întreaga lume, acoperă patru mii de ani de literatură. Locuieşte în Cambridge, Massachusetts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares