Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Maria Semple: Unde ai disparut Bernadette?

bernadette-frontAparuta la Editura Litera Unde ai disparut, Bernadette? este o comedie savuroasa, o lectura antrenanta si usor de parcurs care iti va aduce zambetul pe buze.

In prima faza, cartea ne infatiseaza un portret al unei familii aparent normale.Bernadette este o arhitecta de succes, dar care a fost nevoita sa renunte la a-si practica meseria. Sotul ei, Elgie este un om foarte respectat pentru munca pe care o depune la Microsoft, iar Bee este fiica lor in varsta de 15 ani.

Dupa ce Bee termina anul scolar cu note  mari le aminteste parintilor de promisiunea facuta de a pleca in vacanta in Antarctica. Desi nu sunt foarte incantati de idee, vor sa respecte dorinta fiicei lor, asa ca incep sa faca pregatiri frenetice pentru calatorie.

Problema este ca Bernadette sufera de o forma de anxietate sociala, iar  ideea de a pleca in Antarctica nu o incanta prea tare, fiind constienta de faptul ca drumul pana acolo consta intr-o croaziera pe un vas plin de alti oameni.  Aceasta anxietate de a sta in preajma oamenilor reiese si din faptul ca asistenta ei se afla in India, iar relatia lor este pur virtuala.  Insa, aceasta nu este singura problema cu care se confrunta Bernadette, pentru ca anumite probleme din trecut o fac sa aiba o criza de nervi si dispare de acasa fix inainte de a pleca in vacanta.

Acum tot ce ii ramane lui Bee de facut este sa plece in cautarea mamei sale folosindu-se de e-mailuri, documente oficiale si scrisori intre diverse personaje, pe care sa le puna cap la cap si intr-un final sa reuseasca sa o gaseasca.

Dar care este motivul care a determinat-o pe Bernadette sa dispara?  Ce ascunde ea de fapt si de ce a trebuit sa renunte la cariera ei de succes? Toate acestea le poti afla doar citind aceasta carte absolut delicioasa.

„La fel de inteligent si de stralucitor pe cat este de fermecator…Unde ai disparut, Bernadette? isi poarta cititorii intr-o aventura a imaginatiei originala și emotionanta.“Elle

„Captivant si extrem de ingenios.“Entertainment Weekly

“Am devorat aceasta carte cu o pofta salbatica.”Jonathan Franzen

“Gheata. Datatoare de halucinatii. Simfonii inghetate. Inconstientul adus la viata. De o culoare uluitoare: albastra.(Zapada este alba, gheata este albastra. Tu o sa stii de ce, Bee, te pricepi la lucrurile astea, dar eu habar n-aveam.) Ninge rar, pentru ca Antarctica e un desert. Cand vezi un aisberg plutitor, inseamna ca a fost nascut un ghetar si ca este vechi de zeci de milioane de ani.”

1200px-maria_semple_at_2013_l-a-_times_festival_of_booksDespre autor.

Maria Keogh Semple este o scriitoare americanca.  S-a nascut pe 21 mai 1964 in Santa Monica, California, insa, imediat dupa nasterea sa familia ei a decis sa se mute in Spania.

Este autoarea cartilor This One Is Mine (2008), Where’d You Go, Bernadette (2012), and Today Will Be Different (2016).

Ecranizarea romanului o are in rolul principal pe Cate Blanchett, care o joaca pe Bernadette.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares