Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

M. J. Arlidge: Ghici cine moare primul

2730_bec21652Apărut la Editura TREI Ghici cine moare primul este primul volum al seriei Helen Grace, scrisă de M. J. Arlidge.

Povestea începe cu un cuplu  care este luat ostatic și lăsat într-o piscină părăsită având la dispoziție doar un pistol și un telefon pe care nu  îl pot folosi. Regulile sunt simple: există un singur glonț și doi prizonieri. Unul dintre ei trăieste, celălalt moare, urmând ca cel care omoară să fie eliberat.

”Sam doarme. Acum aș putea să-l omor. E întors cu spatele la mine – ar fi foarte simplu. Oare s-ar trezi dacă aș face vreo mișcare? Ar încerca să mă oprească? Ori s-ar bucura, pur și simplu, că se-ncheie coșmarul?”

Sam este cel care ia decizia și se sacrifică pentru Amy. Odată ce reușește să se elibereze, Amy, se lovește de altă problemă: cum va dovedi că nu ea l-a ucis pe Sam?

Aici intervine protagonista cărții. Helen Grace este o polițistă tânără,  foarte determinată, inteligentă și  care dă dovadă de un curaj uimitor. Prin Helen avem  portretul unei polițiste perfecte, singura capabilă să dezluseasca misterul acestor crime.   Ea preia cazul și, deși la început  îi este foarte greu să creadă spusele lui Amy,  pune apoi  cap la cap fiecare  probă și acestea  se dovedesc a fi  în favoarea ei.  Adancindu-se mai mult în caz, Helen descoperă că există mai multe victime răpite care sunt obligate să comită aceeași faptă. Detectiva își da seamă că este vorba de un criminal în serie  care comite crimele perfecte.  Însă, acesta nu este  singurul lucru care o preocupă pe Helen Grace, deoarece anumite frustrări și traume din trecut ajung să o urmărească și în prezent.

Ghici cine moare primul este o carte captivantă, palpitantă și absolut delicioasă pentru iubitorii de thrillere polițiste.

Cine este criminalul? Cum își alege victimele? Au oare toate acestea legătură chiar cu Helen Grace? Răspunsul la aceste întrebări le vei afla doar citind acest thriller foarte reușit.

 

“M. J. Arlidge a creat o eroină memorabilă: inspectoarea Helen Grace.” – Daily Mail

 

“O poveste captivantă şi înfricoşătoare, scrisă magistral.” – Sun

 

“Îţi dă fiori!” – Sunday Mirror

„Mi se pare mie sau îmbrăţişările noastre nu ne mai prea încălzesc? Şi nu ne mai apără? De când s-a întâmplat, ne-am agăţat zi şi noapte unul de altul, dorind să supravieţuim amândoi, disperaţi să nu rămânem singuri în locul acesta cumplit. Am jucat tot felul de jocuri ca să treacă timpul, imaginându-ne ce vom face după ce va sosi cavaleria — ce-o să mâncăm, ce-o să le spunem rudelor, ce-o să primim de Crăciun. Însă aceste jocuri s-au terminat treptat, pe măsură ce am înţeles că am fost aduşi aici cu un scop şi că nu va exista un sfârşit fericit.”

 

29Despre autor.

M. J. Arlidge lucrează de 15 ani în televiziune, fiind specializat în producţiile dramatice. Arlidge a fost producătorul unor seriale poliţiste de prime time pentru ITV, printre care Torn, The Little House şi, cel mai recent, Undeniable. În prezent scrie pentru publicaţia Silent Witness şi produce filme pentru reţele TV din Marea Britanie şi SUA. Romanul său de debut, thrillerul Eeny Meeny (Ghici cine moare primul), care o aduce în scenă pe curajoasa inspectoare Helen Grace, se bucură de succes internaţional.

Continuarea acestuia, Pop Goes the Weasel, este în curs de publicare la Editura Trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares