Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Lee Child: Personal

2759_22a32655“A trebuit sa decid cum sa folosesc acea presiune. A trebuit sa decid daca aceasta ma va zdrobi sau ma va transforma intr-un diamant.” (Lee Child)

Despre carte.

Aparuta la Editura TREI, Personal este un nou thriller din seria Jack Reacher.

“Lunetişti. Gangsteri. Moduri ingenioase de a ucide. Femei puternice. Metropole şi oraşe mici. Arme. Cafea. Un nou roman, o nouă combinaţie. Un set limitat de factori. E greu să nu te repeţi. Dar Lee Child nu se poate opri acum. Nu are cum să se oprească. Prea mulţi depind de un singur om: Jack Reacher.” — The Guardian

“Suspansul din seria Jack Reacher pare desprins din filmele lui Hitchcock.” –Independent

“Lee Child revine în forţă: ritm alert, dialoguri inteligente, atenţia extraordinară la detaliu.” –Daily Mail

Povestea cartii.

“Jack Reacher e un singuratic. Fost poliţist militar, acum duce o existenţă nomadă, fără niciun scop. Însă CIA şi Departamentul de Stat american îl contactează. Cineva a încercat să-l împuşte pe preşedintele Franţei. Un singur om ar fi putut s-o facă. Şi numai Reacher poate da de urma lui.

Alături de partenera sa, agenta Casey Nice, Reacher începe o cursă ce străbate Atlanticul şi ajunge la Paris şi Londra. Miza n-a fost niciodată mai mare – pentru că, de data asta, e vorba de o chestiune strict personală.”

„L-am lovit din nou, cu o directă scurtă de dreapta, o lovitură colosală, care ar fi rupt un copac tânăr sau ar fi omorât un catâr pe loc. Una dintre cele mai tari trei lovituri trase de mine de când mă ştiam, iar asta spunea ceva. A suferit toate efectele meca¬nice corespunzătoare. Forţa loviturii l-a făcut să se aplece violent în spate şi a scos un icnet când şocul a ajuns la spatele plămânilor, s-a împleticit şi piciorul i-a înţepenit. Dar n-a căzut, ţipând de durere, cum ar fi fost de aşteptat. Un om normal ar fi intrat în comă. Fiecare organ intern te arde, ai un milion de cuţite înfipte în spate, respiraţia îţi e prea îngreunată ca să mai ţipi.”

“ Cumva, parea logic. Fortele Speciale erau bratul inarmat al CIA-ului, care era bratul participant al Departamentului de Stat, iar unele decizii impuneau ca toate cele trei degete sa fie varate in aceeasi placinta simultan. Asta explica si prezenta femeii la baza, in ciuda tineretii ei. Poate ca era un geniu al politicii. Un fel de copil-minune.”

“Nimeni n-a vazut impuscatura, cu exceptia presedintelui. Vazuse un foc la gura tevii la o distanta imposibila –mic, sus si mult in stanga lui-, iar dupa mai bine de trei secunde o stea alba minuscule aparuse pe sticla, ca si cum acolo ar fi aterizat o insect alburie. O impuscatura de la distant foarte, foarte mare. Dar sticla rezistase, iar zgomotul impactului dintre glont si sticla a declansat o reactive instantanee, presedintele fiind ingropat sub o gramada dezordonata de agenti de securitate.”

Despre autor.

Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat acelaşi liceu unde a studiat şi J.R.R. Tolkien şi apoi a făcut studii în Drept la Sheffield. După facultate a intrat în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.
Killing Floor (Capcana Margrave), prima carte din seria Jack Reacher (ajunsă la 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate. Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lansată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.
La Editura Trei, de acelaşi autor, au mai apărut Urmărit şi Să nu te întorci niciodată!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares