Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Lee Child: Convinge-ma!

22752783_1871194399586917_1603418894_nFostul politist militar Jack Reacher este antieroul perfect: tare ca granitul, dar cu o minte si o constiinta pe masura. Reuseste sa vada ceea ce multora le scapa si e dispus sa faca orice e necesar ca sa-si duca misiunea la bun sfarsit. Fiecare volum din seria pasionanta creata cu inteligenta de Lee Child il poarta pe luptatorul ratacitor intr-o noua aventura, astfel incat poti sa incepi lectura cu oricare carte, inclusive cu ultima lui bijuterie: Convinge-ma!

 

Cine s-ar fi gandit ca simplul fapt de a cobori dintr-un tren intr-o mica localitate din America te poate arunca intr-o aventura pe viata si pe moarte?

Jack Reacher sigur nu la asta s-a asteptat cand a ales sa coboare din tren la Mother’s Rest. Dar lucrurile nu sunt intodeauna ceea ce par, iar izolata asezare agricola se va dovedi a fi locul unor crime infioratoare, bine tainuite de comunitatea locala.

O simpla coincidenta ii aduce impreuna pe Jack Reacher si pe Michelle Chang, care pornesc pe urmele intortocheate ale afacerii din Mother’s Rest; fir cu fir, cei doi descalcesc itele incurcate, dar ceea ce vor descoperi in final va intrece pana si cele mai sumbre asteptari si temeri, aratandu-le fata uneori cumplita a naturii umane.

Reacher, care si-a castigat de mult o imagine de legenda, e, la urma urmei, o fiinta omeneasca…Le Child povesteste magistral: precis, laconic, incarcat de tensiune.”-EVENING STANDARD

Aparuta la Editura TREI, Convinge-ma este o carte plina de tensiune, mister si lucruri socante. Este genul de care care iti tine sufletul la gura pana la ultima pagina.

Destinele lui Jack Reacher si Michelle Chang se unesc in momentul in care Jack Reacher decide sa coboare din tren la statia Mother’s Rest cu speranta ca va gasi ceva interesant in acest mic orasel. In gara o intalneste pe Michelle, fosta agenta FBI, care incearca sa desluseasca cazul  disparitiei colegului sau, detectivul Keever. Impreuna pornesc spre a rezolva cazul, insa descopera ca Mother’s Rest era un loc plin de secrete, unde localnicii se poarta dubios si cei doi ajung sa fie chiar amenintati sa nu mai calce in acel oras. Jack si Michelle nu renunta si reusesc , in ciuda peripetiilor prin care trec, sa  gaseasca raspunsul la fiecare intrebare.

Ce au gasit in final? Cum au ajuns sa rezolve cazul? Ce se intampla de fapt in acel oras? Aceste lucruri le poti afla doar citind aceasta carte de care, cu siguranta, de vei desparti foarte greu.

“Individul ridica pistolul si spuse:

-Nu misca!

Reacher mai facu un pas inainte, pana la usa.

-Am sa trag, spuse tipul.

<<N-ai sa tragi, pentru ca vrei sa ma impusti in camera, nu in prag, fiindca sunt prea mare ca sa ma misti dupa aia si de asemenea pentru ca in viata reala amortizoarele nu functioneaza ca-n filme, cu o scuipatura mica si politicoasa, ci cu un bubuit puternic, nu cu mult mai linistit ca un foc de pistol obisnuit, care va fi auzit in toata casa, daca tragi din hol.

Asa ca n-ai sa tragi. Nu inca.>>”

22709994_1871194699586887_630037773_nDespre autor:

Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat acelasi liceu unde a studiat si J.R.R. Tolkien si a facut studii de Drept la Sheffield. A intrat apoi in televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.

Killing Floor (Capcana Margrave), prima carte din seria Jack Reacher ( ajunsa la 20 de titluri), s-a bucurat de un success urias inca de la aparitie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiter  din politia militara a Armatei Statelor Unite care cutreiera tara avand slujbe dintre cele mai caudate si investigand cazuri dubioase si complicate.

Versiunea cinematografica a seriei Jack Reacher, a fost lansata in decembrie 2012, avandu-l pe Tom Cruise in rolul principal.

La Editura TREI, de acelasi autor, au aparut Ghinioane si incurcaturi, Personal, Urmarit si Sa nu te intorci niciodata!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares