Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Laurent Gounelle: Ziua în care am învățat să trăiesc

3223Apărută la Editura TREI Ziua în care am învățat să trăiesc  este cel mai recent roman al lui Laurent Gounelle. „O lecție despre fericire”  așa cum o consideră Le Parisien, care se bucură de un adevărat succes, fiind vândută numai în Franța în 450.000 de exemplare.

 

Șirul întâmplărilor din roman îl au în centru pe Jonathan Cole, un bărbat trecut de 30 de ani, divorțat și care apucă să își vadă fetița o dată la două săptămâni. Deși nu se poate considera cel mai fericit bărbat, nici nu are timp să se gândească la viața personală deoarece serviciul îi ocupă tot timpul.

 

Însă, viața lui Jonathan se schimbă radical într-o duminică, când, în timp ce se plimbă prin San Francisco, întâlnește o ghicitoare care se oferă să îi citească viitorul în palmă. El îi intră amuzat în joc, însă ceea ce vede femeia o îngrozește atât de tare încât pleacă fără să îi spună nimic. Curios și totodată speriat de reacția femeii, Jonathan face tot posibilul să o găsească pentru a afla ce a văzut, însă ce urmează să îi spună femeia îi va schimba cu totul percepția asupra vieții și asupra a tot ceea ce-l înconjoară.

 

De aici încolo pornește adevărata lecție despre fericire. Întâlnirea tulburătoare cu ghicitoarea îl va purta pe Jonathan într-o adevărată aventură a descoperirii de sine și i-o readuce aproape pe mătușa lui, Margie. Ea este cea care îl va ajuta  în drumul său spre o viață plină de fericire.

 

O poveste simplă, dar cu o încărcătură puternică în care te vei regăsi, cu siguranță. O adevărată lecție de viață care te învață cum să îți construesti propria fericire.

 

„O carte pozitivă, care-ți dă o stare de bine.” — Ouest-France

 

„Poetul român Mihai Eminescu spunea: «Viața este irosită pentru cel care n-a trăit-o așa cum ar fi vrut». Adevărul este că, odată ce ajung în amurgul vieții, mulți oameni încep să aibă regrete și își dau seama că, dacă ar putea să trăiască din nou, ar face-o altfel. Am vrut să scriu o poveste plecând de la dorința irezistibilă a oamenilor de a trăi conform celor mai profunde aspirații ale lor.” — Laurent Gounelle

 

640_gounelle_hd_philippe_matsas-keroDespre autor

Romanele lui Laurent Gounelle vorbesc despre pasiunea sa pentru filosofie, psihologie și dezvoltare personală. Specializat în științe umane, cu studii în Franța și în Statele Unite, conferențiar la l’Université de Clermont-Ferrand, a colindat lumea întâlnind tot soiul de oameni care i-au oferit răspunsuri la o întrebare fundamentală: cum să ne atingem potențialul maxim și să găsim un sens vieții.

Celelalte romane ale lui Laurent Gounelle (Les dieux voyagent toujours incognito, Le philosophe qui n’était pas sage și Et tu trouveras le trésor qui dort en toi) au fost bestselleruri încă de la apariție, iar drepturile de publicare s-au vândut în 23 de țări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares