Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Lansare de carte. George Mihalcea: In mijlocul lucrurilor

in mijlocul lucrurilor george mihalceaMarti, pe 28 octombrie 2014, la ora 19.00,  la Ceinaria Carturesti-Verona din Bucuresti George Mihalcea lanseaza cartea “In mijlocul lucrurilor”, publicata de editura TREI. Cartea este definita de autorul ei ca fiind „un puzzle de crochiuri ale vieţii de cuplu, care poate fi amuzantă, tensionată, hâtră, profundă sau superficială.”

Ce spun criticii despre carte:

George Mihalcea îşi asumă cu lejeritate rolul de prozator glossy, gata să agaţe toate problemele middle class ului inteligent de azi, de la sexualitate până la infidelitate sau dezumanizarea într o societate pusă pe fast forward. Ceea ce nu face totuşi din În mijlocul lucrurilor o colecţie de poveşti scurte cu fiţe, ci o carte în care (auto)ironia, umorul negru şi decupajul intertextual sunt la ele acasă.
Alex Goldiş, critic literar

În compoziţiile lui George Mihalcea, oamenii şi destinele lor suburbane se împletesc în crearea unui univers care se roteşte precum un imens şi neliniştit Cub al lui Rubik. Ne întâlnim mereu în mijlocul lucrurilor, fără să avem timp să ne cunoaştem, descrie un personaj sursa nefericirii perpetue şi, cu fiecare pagină, o altă cameră e trasă în dreptul privirilor noastre, spre a confirma că nu există o soluţie.
Grupate în ultimul capitol, Microficţiunile sunt punctul forte al cărţii. Nu pentru că ar reprezenta un exerciţiu de adaptare a literaturii la epoca Twitter, ci pentru că lovesc cu forţa unor gloanţe, stârnind mici cutremure interioare. Probabil că aşa ne vom aminti viaţa când va fi să nu mai fie.
Adrian Georgescu, jurnalist şi scriitor

George Mihalcea s-a născut în Ploieşti, pe 1 aprilie, 1979 si nu, nu este o gluma :-). A absolvit Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, matematică fizică si a studiat Jurnalism la Şcoala Superioară de Jurnalistică, fiind licenţiat în Jurnalism şi Litere, la Facultatea de Litere, Universitatea de Vest Timişoara. A debutat în presă la Radio România Tineret, apoi a fost reporter la redacţia Literatură Arte a Radiodifuziunii Române. În 2004, ajuns la Radio Guerrilla, devine redactor prezentator de ştiri, specializat în jurnalism de film. În 2011, a conceput o revistă de film, Cinematique, supliment al revistei Zile şi Nopţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares