Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Kristin Hannah: Un nou început

kristin-hannah__un-nou-inceput__606-33-3329-3-785334368534Apărută la editura Litera ,,Un nou început”  este o carte tulburător de emoționantă care îți va atrage atenția încă de la primele pagini.

Povestea ne înfățișează familia Allbright formată de Leni, o adolescentă și părinții ei, Ernt și Cora. Leni nu duce cea mai fericită adolescență și asta din cauza faptului că nu apucă niciodată să aibă viață socială sau să își continue drumul educațional la aceeași școală, întrucât familia sa se mută constant dintr-un loc într-altul. 

Ceea ce îi determină pe părinții fetiței să se tot mute sunt frustrările, traumele și coșmarurile de care suferă Ernt de când s-a întors de pe front din Vietnam. Astfel, cei trei sunt într-o continuă mișcare pentru ca tatăl lui Leni să își găsească liniștea. 

Pare că viața lor ar lua o întorsătură neașteptată în momentul în care Ernt decide ca următoarea locație în care se vor muta este în pustietatea Alaskăi. Odată ajunși acolo sunt întâmpinați de câteva femei care le-au avertizat pe Cora și Leni de pericolul la care se expun în acel loc. 

,,-Uite care-i chestia: Alaska nu are nicio treabă cu persoana care ai fost înainte să pornești în direcția asta. Are legătură cu persoana care devii. Ați ajuns în sălbăticie, fetelor. Asta nu-i vreo fabulă sau vreo poveste cu zâne. E realitatea. Dură. Iarna va veni curând, și, credeți-mă, nu seamănă cu nici o altă iarnă pe care ați trăit-o voi vreodată. Va lovi fără milă și năprasnic. Trebuie să știți să supraviețuiți. Trebuie să știți să vânați și să ucideți pentru a vă hrăni și a fi în siguranță. Aici nu sunteți în vârful lanțului trofic.”

Comunitatea din Alaska e una sărăcăcioasă și formată în majoritate de oameni care cândva au avut un succes enorm, dar care dintr-un motiv sau altul au decis să renunțe la viața de lux și să se mute în sălbăticie. 

Tom Walker este cel mai bogat dintre locuitorii de acolo, dar pe care Ernt nu îl suportă deoarece îi declanșează traumele, frustrările și coșmarurile de care scăpase o scurtă perioadă de timp de când ajunsese acolo până când l-a cunoscut pe Tom. Aceste frustrări devin atât de puternice încât Ernt își descarcă toată furia în scene de violență tot mai dese față de Cora și la care Leni trebuie să asiste. 

Trauma e cu atât mai mare cu cât Leni se atașează din ce în ce mai mult de fiul lui Tom, Matthew, relație pe care o ține ascunsă de ochii tatălui ei. În speranța că în sfârșit va putea duce o viață normală, Leni se înscrie pe ascuns la aceeași facultate la care urmează și Matthew să meargă, însă, dintr-o nouă criză, Ernt baricadează întreaga casa și le ține practic prizoniere pe fiica și soția lui.

Vor putea totuși Matthew și Leni duce o viața normala departe de drame și probleme? Va pune Cora piciorul în prag și va scăpa de violențele soțului? Raspunsul la aceste întrebări îl poți găsi doar citind această carte bulbersant de emoționantă pe care o savurezi până în ultimul moment. 

„Am adorat această carte și, mai mult decât atât, am devenit obsedată de ea. N-am putut să respir sau să mă mișc până nu am ajuns la final. Nu știu să fie vreo carte care să mă fi înfuriat, să mă fi entuziasmat sau să mă fi emoționat într-atât, adesea pe parcursul aceluiași capitol. Personajele sunt fragile și vulnerabile, puternice și naive, iar Hannah ne oferă o lecție magistrală despre felul în care dragostea ne poate salva și ne poate distruge.“-Karen Swan

„O adevărată epopee.“-The Washington Post

„Încântătoare.“-The New York Times

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor.

kristin_hannah_credit-kevin-lynchKristin Hannah este o scriitoare americană născută pe 25 septembrie 1960, în California. A câștigat numeroase premii precum The Golden Heart, The Maggie și The 1996 National Reader’s  Choice. Printre cărțile sale se numără și: Grădina de iarnă, Aleea cu licurici, A doua șansă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares