Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Josh Malerman: Bird Box: Orbește

bird-box-orbeste_1_fullsizeApărută la editura Corint Bird Box: Orbește este un thiller psihologic a cărui ecranizare a cucerit inimile tuturor, fiind în prezent unul dintre cele mai urmărite seriale de pe Netflix. 

 În Bird Box: Orbește avem de a face cu o lume brutală, o realitate teribilă dominată de haos și de o creatură invizibilă care pune stăpânire pe întreaga lume. Cei care o privesc se transformă în criminali sau sinucigași. „Nimeni nu are răspunsuri. Nimeni nu știe ce se petrece. Oamenii văd ceva care-i determină să le facă rău altora. Și lor înșiși. Lumea moare. Dar de ce?”

Cei câtiva supraviețuitori care au mai rămas s-au izolat complet de semeni și chiar dacă stau împreună sunt izolați prin faptul că trebuie să își țină constant ochii acoperiți pentru a nu fi posedați de acea creatură. Ei trebuie să învețe să lupte cu proria teamă pentru a învinge pericolul.

Cartea este scrisă din perspectiva lui Malorie, care încearcă să își salveze copii de haosul din jurul lor.  Casa lor este în permanență cu ușile încuiate și cu geamurile acoperite pentru a nu pătrunde niciun pic de lumină. Dar ei nu mai pot rămâne izolați în casă. Este momentul să fugă, să scape, să se salveze. Singura regulă pe care trebuie să o respecte este că orice s-ar întâmpla, niciodată să nu își descopere ochii.

Deși este plină de întâmplări îngrozitoare, nu aș califica-o ca o poveste de groază, ci doar un thriller excepțional care nu îți dă timp să stai liniștit și cu un suspans care te lasă imediat fără aer. Faptul că Malorie nu poate spune motivul pentru care lumea a luat-o razna nu face decât să amplifice starea de teamă și să ne facă și pe noi, cititorii, la fel de orbi, de legați la ochi ca și personajele.

Bird Box: Orbește este pătrunzătoare și îți menține atenția până la ultima pagină și chiar mult timp după ce ai terminat-o de citit. Este cu adevărat o lectură pe care nu doar o citești, ci o savurezi cu toata ființa. 

Finalul este unul excepțional, emoțional și terifiant. Ce se întâmplă cu cei trei? Vor reuși să supraviețuiască? Ce pericole îi așteaptă? Răspunsul la aceste întrebări îl poți descoperi doar citind această fermecătoare carte scrisă de Josh Malerman.

„O carte care trebuie devorată pe nerăsuflate, printre degete. N-a mai scris nimeni o asemenea poveste de groază. Josh Malerman ne-a oferit un roman cu adevărat memorabil.”- Hugh Howey, autorul romanului Silozul

„În acest thriller absolut captivant găsești o mie de tușe subtile, însă nici măcar o singură înfloritură ― este atât de bine, atât de concis scris, încât i-am admirat, cu sinceritate, stilul. Josh Malerman își face treaba precum un înger înțelept, atins cu adevărat de har.” –Peter Straub, coautorul romanului Talismanul

„[Un] debut terifiant! […] Malerman […] ne ține permanent în priză datorită modului superb și neîndurător în care își așterne povestea, pe care o impregnează cu un lirism aparte […]. Un roman tulburător, care merită să fie comparat cu Păsările lui Alfred Hitchcock, cu cele mai rafinate realizări ale lui Stephen King ori cu inteligentele aventuri fantastice ale lui Jonathan Carroll.” –Kirkus Reviews

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor

220px-10-8-17joshmalermanbyluiginovi1 Josh Malerman este un scriitor american și unul dintre cei doi cantautori ai trupei de rock The High Strung. Înainte de publicarea romanului său de debut, Bird Box: Orbește (care a inspirat filmul de succes cu același nume de pe Netflix), în timp ce străbătea țara în lung și-n lat în turneu cu formația, Malerman a scris paisprezece romane, care nu au văzut niciodată lumina tiparului. În prezent locuiește în Michigan, împreună cu logodnica sa, artista și cântăreața Allison Laakko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares