Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

John Grisham: Testamentul

testamentul-john-grisham-_9524_2_1326183719,,Oamenii privilegiaţi nu mărşăluiesc şi nu protestează; lumea lor este sigură, curată şi guvernată de legile desemnate să îi facă fericiţi.”-John Grisham

Apărută la Editura Rao Testamentul este o altă carte juridică savuroasă a scriitorului fost avocat, John Grisham.

De data aceasta facem cunoștință cu Troy Phelan, unul dintre cei mai bogați oameni din Statele Unite ale Americii, care își trăiește ultimele clipe de bătrânețe vânat de moștenitorii săi care abia așteptă să pună mâna pe averea acestuia. 

,,am ajuns la ultima zi, la ultima oră chiar. Sunt un bătrân singur și neiubit, bolnav, suferind și sătul de viață…Am avut cândva toate jucariile pe care le-am vrut- iahturi, avioane, blonde, case în Europa, ferme în Argentina, o insulă în Pacific, cai pursânge, până și o echipă de hochei, […]” 

Cu toate acestea, nici de copiii săi nu îi este prea drag pentru că toți s-au dovedit niște risipitori și este conștient de faptul că atunci când vor pune mâna pe averea lui, toată munca sa se va duce de râpă. Așa că își face un plan foarte bine pus la punct.

Își scrie un testament în care arată cum va împărți totul la fiecare membru al familiei și le arată acestora înscrisul, mai mult decât atât, le plătește toate datoriile pe care aceștia le au până în acel moment. Însă, atunci cănd râmâne singur cu avocatul său, Troy scoate un alt testament care are menirea de a-l anula pe cel inițial. În acest testament se arată că niciunul din membrii familiei nu va primi nimic, iar singura moștenitoare va fi una dintre fiicele lui care locuiește în Brazilia. După ce îi dă indicațiile avocatului de a scoate la iveală adevăratul testament la 15 zile după ce el va muri, se aruncă pe geam. 

De aici pornește un adevărat haos atât între moștenitorii bătrânului care știind că aveau să primească o mulțime de bani, au început să se îndatoreze din nou, cât și pentru avocat în vederea căutării adevăratei moștenitoare. 

Cum va reacționa fiica lui Troy când va afla de moștenire și prin cate peripeții trec personajele până o găsesc poți afla doar citind această savuroasă carte scrisa cu atâta măiestrie de John Grisham. 

Despre autor.

John Grisham s-a născut la 8 februarie 1955 în Jonesboro, Arkansas. După o copilărie grea petrecută în Sud şi un început relativ normal în cariera de avocat, John Grisham şi-a descoperit adevărata vocaţie în sala de judecată atunci când a auzit mărturia unei fetiţe de 12 ani ce fusese violată. Tema dezvoltată în primul său roman, …Şi vreme e ca să ucizi, a reprezentat punctul de pornire pentru un şir lung de bestseller-uri, vândute în sute de milioane de exemplare, traduse în 40 de limbi şi ecranizate în filme de succes. Când nu scrie, îşi dedică timpul unor acţiuni caritabile.

De la același autor mai poți citi:

Avocatul Rebel( care poate fi achiziționată de pe TheBookClub), Muntele familiei Gray, Informatorul, Campionul din Arkansas, Și e vreme să ucizi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares