Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

John Green: Un sir infinit de testoase

3134“Oricine te poate privi. Este însă destul de rar să găsești pe cineva care privește aceeași lume pe care o privești și tu.”

Apărută la Editura TREI  “Un șir infinit de țestoase” este scrisă cu aceeași măiestrie de care a dat dovadă John Green atunci când a scris Sub aceeași stea.  Cititorii au fost nevoiți să  aștepte cinci ani cu sufletul la gură apariția acestei cărți, însă a meritat.

 Atât naratoare, cât și protagonistă, Aza este o adolescentă de șaisprezece ani care suferă de nevroză obsesiv-compulsivă și anxietate.  Determinată de o recompensă în valoare de o sută de mii de dolari, Ază decide să pornească, împreună cu prietena ei cea mai bună, Daisy,  în căutarea adevărului pentru a dezlega  misterul dispariției miliardarului Russell Pickett.  În carte avem de a face cu două planuri: unul interior, al gândurilor obsesive din mintea Azei și unul exterior, reprezentat de dispariția miliardarului.

 Folosindu-se de experiența personală, John Green reușește să transpună în această ficțiune trauma  prin care trec cei care suferă de această boală mintală. Și tot el ne învață că cel mai bun remediu pentru orice problemă, fie ea psihică sau de altă natură, constă în sensibilitate, blândețe și bunătate.

 Un șir infinit de țestoase este o adevărată bijuterie  care ne vorbește despre dragoste, rezistență și puterea prieteniei de-o viață.

„Noua carte a lui John Green nu este o poveste de iubire ciudată și tristă. E un strigăt existential al adolescenței.” – VOX

„La cinci ani după Sub aceeași stea, John Green revine cu un nou roman cu care vor rezona toți adolescenții și va alina mințile anxioase de pretutindeni. Un șir infinit de țestoase îl confirmă pe John Green ca fiind un observator extraordinar al vârstei adolescenței.” – The Guardian

„Tandru, inteligent și plin de speranță.” – The Wall Street Journal

john-green-823795l-pozaDespre autor.

John Green, distins cu Michael L. Prinz Award și Edgar Award, a fost de două ori finalist la Los Angeles Times Book Prize și a fost ales de către revista TIME printre primii 100 Cei mai influenți oameni din lume.

Romanele sale au fost traduse în peste 55 de limbi și sunt vândute în peste 50 de milioane de exemplare.

A creat, împreună cu fratele său Hank, celebrele Vlogbrothers și Crash Course, care au adunat peste două miliarde de vizionări pe YouTube.

La Editura Trei, de același autor, au apărut: Sub aceeași stea, Căutând-o pe Alaska, De 19 ori Katherine, Orașe de hârtie, Will Grayson, Will Grayson (împreună cu David Levithan) și Fulgi de iubire. Trei povești romantice de Crăciun (împreună cu Lauren Myracle și Maureen Johnson).

Ecranizarea romanului Sub aceeași stea a avut un succes răsunător.

Alătură-te milioanelor de fani ai lui pe Twitter @johngreen și Instagram @johngreenwritesbooks sau vizitează johngreenbooks.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares