Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

John Green: Orase de hartie

tumblr_mdcgw8MD2S1rkbygdo1_500
„Gândurile mele sunt stele pe care nu le pot aduna în constelații.” (John Green)

Prezentarea cărţii.

„Lumea se rastoarna cu doar cateva saptamani inainte de terminarea liceului: Margo reapare in viata lui Quentin. In toiul noptii, imbracata in costum de ninja, gata pentru o noua aventura. Extravaganta, frumoasa, imprevizibila si independenta, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Indragostit iremediabil de ea, o urmeaza orbeste, incantat sa ia parte la planurile jucause si vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai ca fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost intotdeauna o enigma, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai gaseste nimic altceva decat indicii… lasate de ea pentru el. De aceea, decide sa le urmeze.”

John Green ne aduce încă o data o capodoperă, o poveste de dragoste neîmplinita, unde învăţăm ce este maturizarea, cum să îi percepem pe cei din jurul nostru. Un volum plin de mister şi suspans, o lectură amuzantă, dar şi melancolică pe alocuri.

„Oraşe de hârtie” este o poveste e de-a dreptul sublimă, cu tentă polițistă, datorită lui Q care face pe detectivul și lui Margo care e atât de pricepută în a plănui mari aventuri. Cum ne-a obișnuit deja, John Green scrie cu măiestrie despre adolescenți și problemele lor, de altfel şi despre iubire, iar în aceaste direcţii excelează.

Povestea cărţii.

Quentin sau simplu „Q”este naratorul cărţii, carte ce se învârte în jurul lui Margo, o fată frumoasă, misterioasă şi excentrică, de care Q este îndrăgostit încă din copilărie şi care cândva îi era apropiată, dar acum s-a îndepărtat de el.

Quentin este destul de precaut şi responsabil, dar ajunge deodată prins într-o situaţie încurcată şi încalcă legea de câteva ori din cauza lui Margo care-l implică într-o aventură nebunească caracteristică pentru ea.

Ea se simte precum o fată de hârtie ce și-a rupt toate sforile și plecă din orașul de hârtie lăsând în urmă doar niște indicii pentru Quetin. Astfel acesta urmăreşte cu grijă fiecare indiciu lăsat de Margo pentru a o găsi. În timp ce o caută găsește mai mult decât indiciile ei, Q găsește o complet nouă Margo. Însă întrebarea care rămâne este : Unde e ea ? Mai e Margo în viață ?

În „Oraşe de hârtie” John Green vrea să ne transmită faptul că sunt atât de multe lucruri pe care nu le cunoaștem la o persoană, iar noi vedem doar ceea ce vrem să vedem, oameni de hârtie…

Motive să citeşti.

  • Pentru că John Green îşi demonstreză încă o data măiestria cu care poate contura o altă capodoperă despre adolescenţi si problemele lor.
  • Pentru că este o carte aşa de frumoasă prin simplitatea cu care e scrisă, uşor de înteles pentru fiecare, ce conturează o poveste de iubire neîmplinită, uşor melancolică, dar care te prinde şi te ţine cu sufletul la gură până la ultima pagină.
  • Pentru că „În acest nou roman al lui John Green regăsim ecouri din Căutând-o pe Alaska: o fată superbă, excentrică; un mister care trebuie rezolvat de nişte adolescenţi inteligenţi şi ciudaţi; precum şi citate elocvente (din Fire de iarbă a lui Walt Whitman, de data aceasta) minunat inserate în poveste. Green se opreşte din nou asupra conexiunii subtile dintre imaginaţie şi percepţie, lumini şi umbre, iluzie şi realitate.” – BOOKLIST
  • Pentru că „Există deja o marcă John Green: stilul lui îmbină un limbaj spumos, colocvial cu inserturi hiperintelectuale şi observaţii profunde despre viaţă. Green dă dovada talentului său în fiecare pagină.” – SCHOOL LIBRARY JOURNAL

Despre autor.

John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărţile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times. Foarte activ şi pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume.

Ce mai poţi citi de la acelaşi autor.

Sub aceeaşi stea, Cautând-o pe Alaska şi De 19 ori Katherine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares