Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Proza lunga

Jim Bagnola : De profesie OM

În contextul competitiv de astăzi, mulți dintre noi ne concentrăm foarte multă energie pe a deveni profesioniști în domeniul în care activăm. Ne dorim să devenim buni, foarte buni, cei mai buni. Dar cum rămâne cu “slujba” de a fi om?

Jim Bagnola deschide subiectul fericirii și satisfacției dobândite prin muncă si aflarea echilibrului dintre minte și corp. Ne invită, prin anecdote și povești din experiența lui, să înțelegem în profunzime ideea de “Om Profesionist” și ne ghidează pas cu pas spre dobândirea acestui titlu.

În primele capitole, Jim își îndeamnă cititorii să migreze de la gândirea de tip “Stop”, la gândirea de tip “OP” (Om Profesionist). Diferența dintre aceste două mentalități constă în răspunsul corpului și universului la stimulul acestora. Pe de o parte, gândirea disfuncțională invită energiile negative, stresul și boala. În contrast, gândirea psihologică de tip antidot, generază sănătate, vitalitate și succes.

“Când sădesc pozitivism, culeg creștere și sănătate.”

Alegerea mentalității ține de noi și este o alegere care ne îmbunătățește sau nu calitatea și durata vieții. Un exemplu de contrast între gândirea Stop și gândirea OP se referă la iubire. Pe când gânditorul Stop consideră ca daca oferă altora iubire, le creează acestora o obligație, Omul Profesionist este conștient că dragostea pe care o oferă izvorăște din interiorul său și înainte de toate îi hrănește propria inimă.

“În viața asta nu putem face lucruri mari. Putem face lucruri mici cu dragoste mare.”

Această carte plină de înțelepciune și de povești cu tâlc ne încurajează să abordăm o gândire sănătoasă asupra muncii și vieții în general. Ne oferă instrumente care să ne ajute să vedem lucrurile într-o manieră pozitivă, să iubim ceea ce facem și să fim mulțumiți de noi înșine. Să fim feirciți și sănătoși.

Despre Autor

maxresdefault (1)

De peste 25 de ani, Jim Bagnola vorbește, predă și organizează în întreaga lume cursuri pe subiecte precum leadershipul, managementul stresului și schimbarea – toate în puse în legătură cu relația minte-corp.

“Jim este cu adevărat un Om Profesionist. Workshop-urile și cărțile sale m-au impresionat și m-au influențat profund, atât la nivel personal cât și profesional. Cercetările științifice din lucrarea de față ajung direct la esența lucrurilor de care ai nevoie în mediul de business din zilele noastre: angajați sănătoși egal organizație sănătoasă”. – Carol Toth, Training and Development Manager, Flexitronics Timișoara, România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares