Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Jenna Metcalf: Vremea plecării

vremea plecariiApărută la Editura TREI ,,Vremea plecării” este o carte efervescentă și complexă de care te vei îndrăgosti încă de la primele pagini.

Proagonista cărții este Jenna Metcalf, o tânără ambițioasă și inteligentă de numai treisprezece ani, care pornește în căutarea mamei sale ce a dispărut în urmă cu 10 ani și care era o cercetătoare ce s-a dedicat studierii elefanților. Asemeni mamei sale, Jenna simte o fascinație și iubire față de aceste animale. De altfel, elefantul este chiar un simbol al acestei cărți, printre temele principale abordate regăsindu-se  studiere comportamentului acestor animale și consecințele negative ale braconajului de fildeș. Acest lucru face ca ,,Vremea plecării” sa fie o lectură cu atât mai emoționanta, iar cu ajutorul informațiilor detaliate preluate din documentare reale ai posibilitatea să afli lucruri pe care, poate, nu le știai despre aceste ființe minunate. Vei descoperi că elefanții sunt niște ființe foarte inteligente și empatice.

Jenna reușește să dea de o clarvăzătoare ce are abilitatea de a comunica cu spiritele celor disparuți. Dar oare vor reuși cele două să dezlege misterul dispariției cercetatoarei?

Acest lucru il poți afla doar citind această carte minunată și absolut savuroasă.

Dacă până acum nu considerai elefanții ca fiind printre cele mai remarcabile animale, cu siguranță îți vei schimba părerea după ce vei citi ,,Vremea plecării”.

Narațiunea este foarte bine conturată și intensă. Cu cât te adâncești mai mult în poveste și afli mai multe despre cazul dispartiției cercetătoarei, cu atât teoriile formulate până atunci ți se șterg pe rând. Fiecare indiciu pe care autoarea îl strecoară subtil în paginile cărții le vei descoperi abia la final după ce ți se va dezvălui adevărul. Este genul e carte care reușește cumva să nu lase de bânuit și să te surprindă cu adevărat prin finalul ei. 

,,Vremea plecării” este o lectură complexă, emoționantă și savuroasă pe care trebuie neapărat să o citești.

Cartea poate fi achiziționată de pe: https://www.thebookclub.ro/produs/vremea-plecarii/

Citate preferate din carte:

  • „Uneori mi se pare că viața mea e ca și cum două vagoane de tren s-ar fi alăturat în momentul dispariției mamei – însă când încerc să văd cum sunt prinse unul de altul, vine o zgâlțâitură care-mi împinge înapoi capul, brusc. Știu că eram cândva o fată cu păr blond-roșcat, care zburda neobosită, ca o sălbăticiune, în vreme ce mama își lua nesfârșite notițe despre elefanți. Acum sunt o puștoaică prea serioasă pentru vârsta ei și prea isteață ca să-i fie bine.”
  • „Morala acestei povești e că uneori poți încerca să faci tot binele de pe lume și tot e ca și cum ai vrea să stingi un incendiu cu un pistol cu apă.Morala acestei povești este că, indiferent cât am încercat, oricât de mult am vrea… unele povești pur și simplu nu se termină cu bine.”
  • ,,Poate că n-o să-mi pot întrevedea viitorul, dar, la naiba, sunt sigură că vreau să-ncerc să-mi deslușesc trecutul.”
  • „Toată viața mea, așa am definit paranormalul: nu-l pot înțelege, nu-l pot explica, nu-l pot nega.”

Despre autor.

jodi picoultJodi Picoult este o autoare americana de mare succes. A scris douazeci si trei de romane, dintre care ultimele opt au intrat direct in lista de bestselleruri a publicatiei New York Times. Vandute in peste 40 milioane de exemplare peste tot in lume, cartile sale sunt traduse in treizeci si cinci de tari, iar patru dintre ele au fost ecranizate. Jodi Picoult a primit nenumarate premii, printre care, in 2003, New England Bookseller Award for Fiction, iar in 2013 si 2014 New Hampshire Literary Award pentru merite literare deosebite.

,,Picoult este o scriitoare extraordinar de talentată.” – Stephen King

,,O poveste tulburătoare despre dragostea părintească, prietenie și pierdere.” – The Washington Post

,,Jodi Picoult scrie cu atenție la detalii și surprinde magistral delicatețea și complexitatea relațiilor umane.” – The Boston Globe

,,Picoult stăpânește la perfecție arta povestirii.” – Associated Press

,,Cu romanul său în care creează personaje complexe și o poveste pe mai multe planuri, Jodi Picoult și-a câștigat pentru totdeauna un loc în inima cititorilor.” – Library Journal

De la același autor mai poți citi și:

Mici lucruri mărețe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares