Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

James Patterson: Prima iubire

primaiubire
“Cel mai important lucru din lume e sa stii cum sa-i apartii altcuiva.”(James Patterson)

Cheia cartii

Patterson ne demonstreaza inca o data ca, pe langa a fi un foarte bun autor de thriller sau fantasy, exceleaza si in literatura pentru adolescenti. Romanul de fata este o poveste de dragoste fermecatoare, plina de aventura, bazata in mare parte pe proprile experiente ale scriitorului: “In toamna lui 2010, i-am predat editorului meu planul pentru Prima iubire, insa povestea a inceput, de fapt, cu multi ani inainte.”

Traieste din nou experienta primei iubiri alaturi de personajele acestei carti si lasa-te cuprins de incarcatura emotionanta si inocenta a acesteia.

Povestea cartii.

Protagonista cartii este Alexandra (Axi) Moore. Ea este o fata cuminte, la locul ei, care face parte dintr-o familie nu tocmai fericita. Sora sa murise din cauza cancerului, fapt ce a determinat-o pe mama ei sa o paraseasca, iar pe tata sa se refugieze in alcool.

Axi se hotaraste sa plece din orasul natal plin de amaraciune, pentru a incepe o noua viata. In aceasta calatorie o insoteate prietenul sau cel mai bun, Robinson, pentru care simte ceva foarte puternic.

Acesta aventura plina de peripetii reprezinta si revolta adolescentina prin care trece Axi, trecand de la statutul de fata cuminte la o adevarata rebela ce incarca regulile. Povestea celor doi tineri care sunt in cautarea fericirii se intensifica din punct de vedere emotional in momentul in care Robinson incepe sa se simta rau. Ei sunt nevoiti sa puna capat calatoriei si sa se duca de urgenta la spital. Din acest moment totul se complica si le este pus in fata cel mai mare test- cel al vietii insasi.

Robinson este un personaj care iti va castiga admiratia, mai ales prin puterea si entuziasmul de care da dovada in cele mai grele momente ale propriei vieti. El stie sa pretuiasca fiecare clipa petrecuta alaturi de Axi si reuseste sa dea intregii carti o adevarata nota de simpatie.

Aceasta carte ne da o lectie foarte importanta despre viata, de care trebuie sa tinem cont indiferent de varsta pe care o avem. Ce se intampla cu adevarat intre cei doi si ce a determinat schimbarea planurilor initiale? O vei putea afla doar citind aceste pagini inserate cu emotie si suspans.

Motive sa citesti.

  • Pentru ca este ” Un portret extraordinar al iubirii adevarate care va emotiona pe oricine a avut propria lui prima poveste de dragoste.” – www.goodreads.com

 

  • Pentru ca reprezinta “O scrisoare de dragoste de Sf Valentin, ilustrata, pentru toate zilele anului.” – Barnes & Noble

Despre autor.

James Patterson s-a nascut la 22 martie 1947, in Newburgh, New York, SUA. Poreclit de revista Time „omul care nu poate lipsi” este autorul cel mai bine vandut obtinand 39 de titluri de New York Times bestseller de ansamblu. In 2007 un procent de 16 milioane de carti au fost vandute doar in Statele Unite ale Americii, mai multe carti decat John Grisham şi Stephen King,la un loc sau o alta comparatie: mai multe carti vandute decat oamenii abonati la radio prin satelit.

Patterson a creat doua serii de mari detectivi cum sunt Alex Cross intalnit in Kiss the Girl, Along came a spider, Mouse and Cat etc; sau seria Women’s murder club.Aceasta din urma a devenit o serie televizata pentru ABC in octombrie 2007

A fost castigator la nivel national a Choice Readers „Digest” Award in 2004. In 2003 a castigat Thriller BCA Mystery Guild, pentru Big Bad Wolf. de asemenea a castigat Thriller Writer’s Awordin 2007.

Este fondatorul Premilor Page Turner, care in cei trei ani de cand a fost fondat a dat premii in valoare de 600.000 de dolari pentru persoanele si grupurile de persoane care prin lucrarea lor raspandesc talent si indeamna la lectura.

Este cel mai „imprumutat ” autor in Marea Britanie; popularitatea sa creste in Regatul Unit in conditiile in care cartile lui s-au imprumutat de aproximativ 1,5 milioane de ori in 12 luni.acest lucru intr-o piata de declin din punct de vedere al cartilor imprumutate.

This article has 1 comment

  1. tv online

    This piece of writing is in fact a good one it helps new web users,
    who are wishing for blogging.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares