Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany: Harry Potter și copilul blestemat – Partea I & II

cursed-child-cast

The Boy Who Lived. How many people have to die for the Boy Who Lived?”

Nouăsprezece ani mai târziu. Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, Harry Potter şi copilul blestemat este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria Harry Potter şi prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetiției cu public și ne invită să luăm parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor şi familiei lui.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor.

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată. Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

maxresdefault

“Can you Keep the Secret?”

O încercare de a schimba o nenorocire minoră a trecutului duce la un prejudiciu colosal pentru prezent și viitor .. Și chiar se transformă într-o realitate alternativă sumbră.

Ca și în celelalte volume Harry Potter și copilul blestemat, este o poveste despre valoarea prieteniei, nedreptatea prejudecăților, dar mai ales despre relația tată – fiu  și chiar este foarte bine scrisă: între Harry și Albus, între Dumbledore și Harry, și chiar și între Draco și fiul său Scorpius. Cel mai drăguț personaj este fără îndoială Scorpius!

De asemenea, relațiile de căsnicie sunt foarte bine descrise. I-am adorat pe Ron si Hermione și caracterelor lor opuse, însă legătura lor este la fel de puternică. Precum și dragostea pe care o trăiesc Harry și Ginny. Oh, Draco și soția lui …

Dar nu uitați că nu mai e vorba despre Harry Potter, e mai mult despre copii. Cu toate că am dorit să citesc mai mult despre Rose, fiica lui Hermione si a lui Ron, am iubit dinamica dintre Albus și Scorpius.

Trebuie să spun că m-am simțit emoționată de fiecare dată când își facea apariția un personaj vechi… nu doar flashback-urile, unele a fost într-un viitor trecut, sau o distopie reală, unele în vise, chiar și în portrete, iar unele sunt doar menționate.

Chiar mi-a plăcut. Și mi-aș fi dorit chiar mai mult. Am fost atât de tristă pentru moartea unora, și re-moartea unor personaje dragi..

Dar această ultimă poveste este despre ei până la urmă, copiii.

harry-potter-script-collage

 Cine este copilul blestemat??

 Ha! Ca și cum v-aș spune!

Până la mijlocul celui de-al treilea act veți avea mai mulți suspecți. În visele lui Harry Potter. Aici, el poate fi copilul blestemat… el e așa în ochii fiului său, precum și … Și asta e ceea ce declanseaza totul aici. Multe surprize, răsturnări de situație … Nu pot să spun mai multe! #keepthesecret

Joaca cu timpul este periculoasă și în fiecare moment din ultima carte, Harry Potter și talismanele morții, m-am întrebat de ce nu foloseau Time Turner, aici primim răspunsul. Nu putem merge înapoi în timp. Nu putem locui în trecut.

Până la sfârșitul acestei cărți vă veți da seama de ce J.K. Rowling a anunțat că este ultima dintre poveștile Harry Potter … este cercul întreg … Începutul întâlnește sfârșitul și primim răspunsuri la toate întrebările pe care le-am putea pune.

1020

Au trecut 19 de ani pentru cele/cei mai multe/mulți dintre noi, de la lansarea primului volum Harry Potter și Piatra Filozofală în 1997 … citind povestea lui Harry și a prietenilor săi în 7 volume ..

Puteți citi și câteva rânduri despre povestea din spate a cărții, despre restul personajelor din POTTERMORE și puteți face sortarea în case. Eu fac parte din casa Cercetașilor și am o baghetă din lemn de alun cu mijloc de unicorn! Vouă ce v-a ieșit?

O poveste plină, o ultimă poveste plină de dragoste și nostalgie. Eu chiar recunosc, mereu mi-am dorit continuarea poveștilor Harry Potter, magia să nu înceteze, dar mai mult mi-aș dori un Time Turner, pentru a mă întoarce înapoi în 1997 și să încep citirea volumelor Harry Potter din nou …. 🙂

Nu uitați: #keepthesecret

zaHovosvwb64QGFCBYXYw4

Despre autori:

J.K. Rowling este autoarea celor şapte romane din seria Harry Potter, a trei cărţi inspirate din lumea Harry Potter publicate în scopuri caritabile, precum şi a romanului pentru adulţi Moarte subită. Sub pseudonimul Robert Galbraith a scris romanele poliţiste din seria Cormoran Strike.

J.K. Rowling debutează acum ca scenaristă şi este producătoarea filmului Animale fantastice şi unde le poți găsi, care va fi lansat în noiembrie 2016.

Jack Thorne scrie pentru teatru, film, televiziune şi radio. Este autorul pieselor Hope şi Let the Right One In, printre multe altele. Printre scenariile de film scrise de el se numără War Book şi The Scouting Book for Boys, iar pentru televiziune a scris Don’t Take My Baby, care a câştigat premiul BAFTA, The Fades şi seria This Is England. În prezent lucrează la adaptarea trilogiei lui Philip Pullman, Materiile întunecate, pentru BBC.

John Tiffany a câştigat numeroase premii pentru munca lui de regizor, atât de la teatre din West End, cât şi de pe Broadway. Printre piesele regizate de el se numără Menajeria de sticlăMacbeth,BacanteleLet the Right One In şi Black Watch. Este director asociat al Teatrului Royal Court şi a fost director asociat al National Theatre of Scotland din 2005 până în 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares