Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Irina Binder: Fluturi

17203577_1553693328003694_2099152276_n”Se spune că, atunci când citeşti unele cărţi, nu poţi sau nu ştii cum să vezi şi să treci dincolo de coperţi, dincolo de aparenţe, dincolo de cuvinte.

Unele cărţi sunt aşa, iar altele sunt altfel. Sunt cărţi care te fac să pătrunzi cu paşi timizi şi mici, în lumea şi în sufletul celui care le-a scris.

Iar cartea Fluturi este o invitaţie în universul unui suflet. Povestea începe oarecum timid, ca să continue cu paşi grăbiţi şi să sfârşească printr-o avalanşă, aparent haotică, a tot ceea ce înseamnă şi poate aduce iubirea în viaţa unui om: fluturii iubirii, fericire fără margini, lacrimi şi amărăciune, dezamăgire şi resemnare.

Citind cartea, descoperi magia fluturilor, care într-o singură zi se nasc, iubesc şi mor. Ei asistă la propria lor naştere şi îşi trăiesc viaţa, ca să asiste chiar şi la propria moarte. Au parte de iubiri stinghere care ofilesc şi visează pe flori străine, deseori nesărutate, făcându-le să vibreze a goluri neplânse, a doruri neînvinse.

Fluturii iubirii ating pe oricine găsesc frumos. Ei surprind întreaga esenţă a lumii, în dorul dintre două bătăi de aripi. Se bucură alungând şi respirând doruri nebune, şoptind la fiecare deschidere de aripi, iubire.

Iubirea face ca, în timp, măştile oamenilor să cadă, pentru că prea puţini sunt cei care, odată dezveliţi de măşti, mai pot privi printre şi spre iluziile vinovate pe care le-au creat sau păstrat şi să topească lacrimi, prin sărutări fierbinţi, cu care să alunge toate umbrele vieţii.

Citind cartea Fluturi, te bucuri de un univers plin de emoţii şi te regăseşti în fiecare zbucium. Iar la finalul poveştii, te bucuri că Fluturi nu este doar o poveste, regăsind părţi din sufletul tău ascunse acolo, între pagini.

La sfârşit, te bucuri, zâmbeşti şi mulţumeşti pentru tot: că ai cunoscut şi trăit iubirea cu toţi fluturii şi cu toate lacrimile ei, că ai avut parte de prietenii adevărate şi sincere, că ai crescut printre cei mai minunaţi şi delicaţi oameni, că te-ai pierdut ca să te regăseşti, pentru că toate au un rost şi pentru că nimic nu este întâmplător…

Cititorilor mei, cu multă dragoste!” — Irina Binder

Aparuta la Editura For You, Fluturi este o carte tip jurnal, care s-a conturat in urma unui blog al autoarei numit Insomnii.  Povestea este bazata pe realitate, conturandu-se pe viata si experientele autoarei.  Acest roman este unul care iti va ajunge la suflet si pe care il vei indragi din prima clipa. Irina Binder reuseste cu maiestrie sa iti schimbe atat viata, cat si anumite conceptii despre lume.

“Fluturi este o poveste de iubire spusa altfel. O recomand adeseori celor care au uitat sa iubeasca. Recitesc adesea din ea si iubirea e la fel de proaspata. Iubesc iubirea! Adu in viata ta lucruri care nu pot fi cumparate cu bani- ele sunt cele mai valoroase! Rdica-te, imbraca-te frumos si urmeaza-ti visurile! Esti o minune! Iarta! Iubeste! Bucura-te!”- Hrisostom Filipescu

“Am aflat de Fluturi la un seminar, unde a fost mentionata de catre un psiholog care ne-a spus despre impactul pozitiv pe care-l are asupra oamenilor. Am citit-o si abia la sfarsit am inteles de ce acel psiholog ne-a recomandat tocmai un roman. Impactul acestei carti asupra mea a fost devastator. Iti multumesc pentru ca m-ai ajutat sa ma descopar pe mine insami!”- Cornelia Gavrila

“Romanul Fluturi mi-a vindecat sufletul de ura, de neincredere, de nesiguranta si de lipsa de stima de sine. Multumesc!”- Marius Constantin

 “Cartea Fluturi mi-a fost recomandata de un preot care mi-a marturisit ca a plans de cateva ori in timp de a citit-o. Citind textul, am judecat aspru personajul, dar povestea in sine m-a invatat sa nu mai judec niciodata pe nimeni, fiindca nu cunoastem niciodata trairile unui om si nici conjuncturile care l-au determinat sa faca anumite alegeri.”- Mariana Stroe

“Din cartea Fluturi am invatat ca nici macar cei mai buni oameni nu trebuie sa fie perfecti si ca imperfectiunea unora ajuta la perfectionarea altora. Felicitari pentru o carte scrisa atat de sensibil si de realist!”- Gabriela Adam

irina binder 2Despre autor.

Intr-un interviu acordat pentru revista PentruEa.md,  Irina Binder  marturiseste: ”Scriu inca din copilarie. Am inceput cu un jurnal, in care imi notam poezii si citate care imi placeau, dar si povete de la tatal meu. Pe blog am inceput sa scriu din 2010, desi am mai avut un blog in 2005, pe care l-am abandonat la un moment dat.

Mi s-a parut potrivit numele <<Insomnii>> pentru blogul meu, pentru ca eu scriam mai mult noaptea, cand nu puteam dormi, dar si pentru ca framantarile interioare sunt mai intense noaptea, cand avem ragaz sa reflectam la existenta noastra.[…]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares