Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Guillaume Musso: Un apartament la Paris

Destinul părea că le joacă o festă neplăcută atunci când Madeleine Greene și Gaspard Coutances descoperă cu stupoare că au închiriat aceeași casă. Un apartament la Paris, care a aparținut faimosului pictor Sean Lorenz, un geniu al culorilor care s-a format dintr-un grafician rebel. Cum nici Madeleine și nici Gaspard nu voiau să renunțe la chiria în acel apartament încărcat de viața și amintirile lui Sean Lorenz, se văd nevoiți să împartă casa și să devină parteneri de investigație în cursa contra cronometru pentru a descoperi ultimele 3 tablouri pictate de artist, și totodată misterul vieții sale.

Madeleine Greene este o polițistă care a lucrat în brigada criminalistică din Manchester și New York, specializarea ei fiind cazurile nerezolvate. Cu 5 ani în urmă, a trăit o poveste de dragoste alături de un bărbat pentru care era dispusă să facă totul. Dar soarta le-a fost potrivnică în încercarea de a avea împreună un copil, iar mai curând decât s-ar fi așteptat Madeleine, bărbatul s-a reîntors la fosta lui soție, cu care avea deja un băiat. Fugind de problemele din viața personală și profesională, Madeleine se refugiază la Paris, orașul ei preferat care reușește mereu să o încarce cu bună dispoziție și liniște sufletească.

Gaspard Coutances este un scriitor în căutarea inspirației pentru următoarea piesă de teatru. Dorește o lună de izolare de agitația din Statele Unite, așa că asistenta sa îi rezervă un apartament la Paris din confortul căruia să poată lucra liniștit la noua sa capodoperă. Gaspard nu este întocmai un fan înfocat al Parisului, dar ajungând în apartamentul lui Sean Lorenz, este plăcut impresionat de acesta și decide că este locul perfect din care-și poate găsi inspirația pentru noua sa poveste.

Dar nu este singurul care se atașează instant de apartamentul misterios al lui Sean Lorenz. Când Madeleine și Gaspard dau nas în nas în aceeași casă, din întâlnirea lor ies scântei. Ea este o fire rebelă, cu porniri violente, iar el, un inadaptat al vremurilor moderne, fără telefon, deprimat și dezamăgit în permanență de lume și omenire în general. Cum ar putea ei doi să locuiască împreună?

Dar curând sunt absorbiți de detaliile care ies la iveală din viața lui Sean Lorenz și posibilitatea ca ei să găsească ultimele sale 3 tablouri, despre care nimeni nu avea siguranța că existau cu adevărat.

Ancheta lor îi poartă cu câțiva ani în urmă, pe vremea când Sean Lorenz era un simplu grafician alături de încă 2 prieteni. Curând, acesta o cunoaște pe frumoasa Penelope, de care se îndrăgostește iremediabil și pe care o pictează în 21 de ipostaze pe vagoanele unui tren. „Cele 21 de Penelope” reprezintă saltul care-l scoate din anonimat și-l poziționează drept un geniu creativ. La scurt timp, Sean și Penelope se căsătoresc și au împreună un băiețel.

Dar într-o bună zi, Penelope și fiul ei Julian sunt răpiți de către LadyBird, prietena lui Sean care făcea parte din gașca graficienilor, iar băiețelul este înjunghiat cu brutalitate de către aceasta, chiar sub privirile mamei. De aici înainte, viața și opera lui Sean Lorenz ia o întorsătură dramatică. Treptat, acesta își pierde pofta și interesul pentru artă, culorile reci devin sinonime cu existența sa, iar la scurt timp, Sean se stinge din viață, însă nu înainte de a picta 3 tablouri a căror avere este estimată a fi uriașă.

Fascinați și totodată intrigați de viața lui Sean Lorenz, Madeleine și Gaspard pornesc în căutarea celor 3 tablouri descoperind că prietenii graficieni ai lui Sean nu erau deloc ceea ce păreau a fi, iar că mesajul ascuns în tablourile dispărute este unul neimaginabil: Julian este în viață!

Despre autor

guillaume-musso

Guillaume Musso este un scriitor francez contemporan ale cărui romane au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 milioane de exemplare. S-a născut la Antibes în 1974 și a studiat științe economice.

La 24 de ani, un accident de mașină grav l-a făcut să reflecteze mai mult asupra sensului vieții și la posibilitatea ca viața să i se sfârșească pe neașteptate. Ca urmare, a scris 80 de pagini dintr-un roman primit cu multe laude și încurajări din partea editorilor: „Și după”.

De același autor, mai poți citi și: „Central Park”, „Fata din Brooklyn”, „Salvează-mă”, „Chemarea îngerului”, „Mâine”, „Fata de hârtie”, „Vei fi acolo?”, „Ce-aș fi eu fără tine”, „După 7 ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares