Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Guillaume Musso: Fata din Brooklyn

fata_din_brooklynFata din Brooklyn este un thriller psihologic care ne pune față în față cu suprizele vieții, întrebarea centrală a romanului fiind:  Întotdeauna vrem să aflăm adevărul, dar ne întrebăm vreodată dacă suntem în stare să-l suportăm?

Guillaume Musso, „romancierul preferat al Franței”, prezintă un thriller irezistibil construit în jurul unui secret cumplit. Te aștepti la orice. Crezi că ți-ai imaginat totul. Dar nu te-ai gândit niciodată la ce va urma.

Scriitor faimos și tată singur, Raphaël este bântuit de îndoieli. Curând, el si Anna, o femeie superbă și ambițioasă, de care este îndrăgostit nebunește, urmează să se căsătorească. Însă de ce refuză ea să vorbească despre trecutul său? Într-un weekend pe Coasta de Azur, Raphaël o forțează să rupă tăcerea. Dar ce are Anna de mărturisit întrece orice scenariu, iar fotografia cu cele trei cadavre pe care i-o arată, recunoscându-și vinovăția, îi dă fiori. Șocat, Raphaël pleacă, însă când se întoarce, chinuit de regrete, Anna nu mai e acolo. Nu mai e nicăieri. Înnebunit, Raphaël îl roagă pe prietenul său Marc, fost polițist, să îl ajute să o găsească. Pornind într-o cursa contra cronometru, cei doi descoperă în casa Annei 400 000 de euro și două cărți de identitate false. Cine este, de fapt, Anna Becker? O anchetă complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului.

Romanul îl are ca personaj principal pe Raphaël Barthélemy, un scriitor de succes şi tată singur, care trăise iluzia iubirii alături de o femeie, Natalie Curtis, de care fusese îndrăgostit iremediabil și alături de care avea și un copil în prezent. Cei doi se cunoscuseră în timpul unui turneu de promovare la Londra și începuseră o relație, deși toate semnele arătau că era sortită eșecului. La puțin timp după ce îl născuse pe băiețelul lor, Theo, Natalie a plecat în California și a renunțat la familia ei în favoarea carierei.

După aproape 2 ani, Raphaël o întâlnește pe Anna Becker, o femeie extraordinară de care de îndrăgostește fulgerător și cu care trăiește o frumoasă poveste de dragoste timp de 6 luni. Cei doi se logodesc și pleacă într-o vacanță romantică pe Coasta de Azur cu 3 săptămâni înainte de nunta lor.

Raphaël încearcă să afle cât mai multe informații despre Anna și despre trecutul ei, dar ea refuza încontinuu să i se dezvăluie, ceea ce începe să-l îngrijoreze din ce în ce mai multe pe Raphaël, mai ales că nunta lor se aproprie din ce în ce mai mult iar ea rămânea a fi o necunoscută pentru el. Dincolo de euforia sentimentelor pe care le simte pentru Anna, Raphaël, plin de îndoială, o provoacă pe logodnica lui să îi dezvăluie misterul care o înconjoară, fiind convins că poate să-i facă față.

Astfel, Anna îi arată o poză cu 3 cadavre, recunoscându-și vinovăția. Cutremurat de fotografia pe care tocmai o văzuse, Raphaël pleacă fără a încerca măcar să afle povestea din spatele acelei confesiuni. Își dă seama ulterior că atitudinea sa nu fusese tocmai potrivită și se întoarce înapoi pentru a vorbi cu Anna cu mai mult calm. La întoarcerea sa, însă, logodnica lui dispăruse deja, iar surpriza devine din ce în ce mai mare și mai neplăcută atunci când Raphaël o caută atât în fosta lor locuință din Paris, cât și în casa în care obișnuiese să locuiască înainte să se mute împreună, iar Anna este de negăsit.

Raphaël cere ajutorul unui prieten de-al său, fost polițist, pentru a elucida misterul Annei Becker. Aceștia descoperă în fost sa locuință suma de 400.000 euro și 2 acte de indentitate false, ceea ce îl intrigă și mai mult pe Raphaël care decide să urmărească firul trecutului acestei misterioase fete pe care încă o iubea, încercând totodată să o găsească pentru a putea afla adevărul.

Va reuși Raphaël să descopere adevărul despre logodnica sa? Iar întrebarea cea mai importantă rămâne: Cunoaștem oare cu adevărat persoanele de lângă noi? Chiar și pe acelea pe care credem că le iubim mai presus de orice?

Despre autor:

Guillaume Musso

Sursa: Google Images

Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Romanele lui au fost publicate în peste 30 de țări și s-au vândut în peste 5 de milioane de exemplare.

S-a născut la Antibes în 1974 și a studiat științe economice. Mama lui, bibliotecară, i-a cultivat gustul pentru literatură, hrănindu-l cu „Proust la biberon“. La 19 ani, Musso a plecat în Statele Unite ale Americii și s-a îndrăgostit de New York. S-a întors în Franţa plin de idei pentru romanele sale. La 24 de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea ca ea să se sfârşească pe neaşteptate.

A scris apoi într-un suflet 80 de pagini dintr-un roman pe care editorii l-au primit cu laude și încurajări. Et Après, publicat în 2004, s-a vândut într-un milion de exemplare în Franța, a fost tradus în 23 de limbi și a ajuns pe peliculă cu John Malkovich și Evangeline Lilly în rolurile principale. Au urmat alte 12 romane de succes, dintre care două au fost adaptate pentru marele ecran.

Cartea poate fi achiziționată de pe: www.thebookclub.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares