Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Gabrielle Zevin: Viata de poveste a lui A.J. Fikry

Viața de poveste a lui A.J. Fikry a fost timp de 4 luni pe lista de Best Sellere New York Times. A ajuns numărul 1 pe lista națională de best sellers independente, a vândut mii de exemplare în toată lumea și a fost numită “o nuvelă puternică despre puterea nuvelelor”.

Cartea descrie călătoria prin viață a lui A.J., un librar rămas văduv și lipsit de speranță. Ajunge într-un moment critic din viața lui când vrea să închidă librăria. Planul lui este bine pus la punct : vrea să vândă un volum foarte valoros și să folosească banii pentru pensionare. Însă lucrurile iau o întorsătură nefavorabilă și volumul dispare fără urmă.

A.J. este deci nevoit să păstreze librăria. În una din serile petrecute acolo, găsește o fetiță abandonată care îi va schimba viața pentru totdeauna. Maya îi umple lumea de fericire lui A. J., ajutându-l să treacă mai usor peste pierderea soției și să redescopere bucuria de a trăi. Mai mult, fetița îi împărtășește dragostea pentru lectură.

Încet dar sigur, cu ajutorul fetei, librăria de pe mica insulă Alice se trezește la viață. Devine un univers care îi aduce împreună pe toți cei pasionați de lectură. A.J. ajunge să fie mai optimist și își face câțiva prieteni buni. Cărțile se transformă  într-un mijloc prin care personajele se conectează și formează legături complexe.

Pe cât de surprinzatoare, pe atât de emoționantă, Viața de poveste a lui A.J. Fikry ne vorbeste despre schimbările dureroase prin care trecem cu toții, dar mai ales despre șansele pe care viața ni le scoate in cale. Este o minunată poveste despre cărțile și librarii care ne schimbă viața prin poveștile pe care ni le spun.

Cartea se găsește pe site-ul editurii Nemira.

AJ Fikry

Despre autoare:

Gabrielle Zevin s-a născut pe 24 octombrie 1977 la New York și a început să scrie la paisprezece ani, când a devenit titulara unei rubrici de muzică la o publicație locală. A studiat literatura engleză și americană la Harvard University. În 2005 a debutat cu romanul pentru adolescenți Elsewhere, care a câștigat Quill Award și Borders Original Voices Award și a fost tradus în peste douăzeci de limbi. Romanul Memoirs of a Teenage Amnesiac, și el un suces, a apărut în 2007, când autoarea a fost recompensată cu mai multe distincții și pentru scenariul Conversations with Other Women, după care regizorul Hans Canosa a realizat filmul cu același titlu. În 2010 a publicat The Hole We’re In. Este, de asemenea, autoarea seriei Anya Balanchine (All These Things I’ve Done – 2011, Because It Is My Blood  – 2012, In the Age of Love and Chocolate – 2013). În 2014 i-a apărut românul Viața de poveste a lui A J. Fikry. Cartea a cucerit repede cititorii, a devenit imediat bestseller New York Times și a fost tradusă în douăzeci și cinci de țări.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares