Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Federico Moccia: Trei metrii deasupra cerului

1369703807-1
,,Cea mai frumoasă iubire este o eroare de calcul, o excepţie de la regulă, aceea pentru care ai folosit întodeauna cuvântul <<niciodată>> ‘’. (Federico Moccia)

Care este cheia cărţii?

Federico Moccia reuşeşte, prin excelenţă, să te poarte într-o călătorie în inima Italiei. Aici faci cunoştinţă cu doi adolescenţi Roberta „Babi” Gervasi, o fată de şaptesprezece ani, dintr-o familie bună, este o elevă exemplară care nu iese niciodată din cuvântul părinţilor, şi Stefano „Step” Mancini, un băiat de nouăsprezece ani , dintr-o familie bogată, dar de o aroganţă, rebelitate şi impulsivitate nemăsurată. Destinul face ca cei doi să se îndrăgostească şi să ne înfăţişeze una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, dintre doi tineri care fac parte din lumi diferite.

,,Trei metrii deasupra cerului”, este o dramă romantică, ca multe altele unde fata bună se îndrăgosteşte de băiatul rău. Diferenţa este că aceasta nu este o poveste ca oricare alta, ci este una unică ce te face să o iubeşti, sa îndrăgeşti personajele şi să trăieşti împreună cu ele fiecare sentiment de fericire, tristeţe, sau ură.

Care este povestea?

Acţiunea se desfăşoară în Roma, Italia, unde îi cunoaştem pe cei doi protagonişti Babi şi Step. Babi este o fată silitoare şi corectă, conturând perfect tiparul unei fete bune. Step este genul de persoană care îşi ascunde suferinţele din trecut prin masca unui băiat rebel, plin de aroganţă, impulsivitate şi violenţă.

Atunci când se întânlesc prima dată, Babi îl consideră un scandalagiu, o persoana oribilă şi lipsită de sentimente, iar el o caracterizează ca fiind urâtă sau tocialară. Destinul face în aşa fel ca cei doi să se îndrăgostească unul de celălalt şi să formeze un cuplu. Relaţia lor imposibilă, dar inevitabilă unde cei doi au foarte puţine lucruri în comun sau chiar niciunul, demonstrează faptul că opusele se atrag.
În paralel, cea mai bună prietenă a ei, Pallina, are o relaţie cu Pollo, prietenul lui Step.
Într-o primă etapă Babi luptă pentru sentimentele ei , dar curând se lasă compleşită de ele. Părinţii acesteia încearcă, în zadar, să împiedice cu orice preţ relaţia dintre cei doi.
Ulterior Babi află sursa suferinţelor lui Step şi motivul pentru care se purta în acel mod. Cu câţiva ani în urmă el şi-a prins mama cu un bărbat în casă, iar din cauza nervilor şi impulsivităţii de moment îl agreseaza fizic . Acest inicident l-a afectat foarte mult datorită dragostei pe care i-o purta mamei lui.

Pasionat de motociclete, tânărul participă la diferite curse periculoase, ilegale de altfel, împreună cu un grup de tineri cu obiceiuri destul de iresponsabile. La una din curse are loc un accident unde Pollo moare.În acel moment critic, Babi decide să încheie relaţia cu Step şi nu doreşte să mai aibă vreo legătură cu el, deoarece îşi dă seama de pericolele la care se expune.

Cartea se încheie cu imaginea lui Pallina ce suferă din cauza morţii iubitului ei, a lui Step ce suferă din cauza prietenului sau celui mai bun şi pierderea dragostei sale, şi imaginea lui Babi care începe o relaţie cu vecinul ei cu care, ulterior, o sa se logodească.

De ce să citeşti?

Pentru că este un roman al unei iubiri unice, plină de suspans şi dramă, care reuşeşte să te facă să absorbi fiecare cuvânt cu atâta atenţie şi dorinţă, încă din primele pagini.

Pentru că afli povestea de dragoste dintre două persoane din lumi diferite, o relaţie aparent imposibilă, dar inevitabilă, cu toate încercările grele şi momentele frumoase prin care trec amândoi, o poveste din care faci parte treptat pe măsură ce o citeşti şi care îţii întipăreşte în minte un sentiment atât de plăcut.

Pentru că Federico Moccia reuşeşte cu graţie să aducă la realitate, ca printr-un miraj, un roman aşa frumos, plin de emoţie, scris special pentru tine.

Cine este autorul?

Federico Moccia ( Roma , 20 iulie 1963 ) este un scriitor Italian, recunoscut după renumitul roman ,,Trei metrii deasupra cerului”, care are şi două ecranizari, una în italiană din 2004 şi una în spaniolă din 2010, ambele se bucură de un real succes. Cu această carte Moccia a câştigat Premiul di Torre Castruccio, secţiunea narativă 2004 şi Premiul Insula Romana, secţiunea Young Adults 2004 . Romanul este vândut în toate țările din Europa , dar și în Japonia și în Brazilia . În total, cartea s-a vândut în 1.8 milioane de exemplare în Italia și în Spania.

Ce mai pot citi de la acelaşi autor?

Acel moment de fericire, Îmi pare rău dacă te iubesc, Te vreau, 14 Dragoste etc.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=t0LrgUxlhZk]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares