Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Eric-Emmanuel Schmitt- Cea mai frumoasa carte din lume si alte povestiri

cea-mai-frumoasa-carte-din-lume-si-alte-povestiri_1_fullsize“In fiecare zi priveste lumea ca si cum ai face-o pentru prima oara.”(Eric-Emmanuel Schmitt)

Despre carte.

De la vanzatoarea modesta pasionata de literatura la milardara aroganta cu trecut misterios, de la sotia dezamagita care descopera ca sotul ei duce o viata dubla la amanta sacrificata pentru binele familiei barbatului iubit, de la detinuta politic la printesa nonconformista ce strabate desculta stradutele unei cetati medievale mediteraneene, in cele opt povestiri din acest volum chipurile dragostei se schimba, desi nevoia de fericire ramane intotdeauna aceeasi.

Balthazar Balsan pare sa fi obtinut totul de la viata: succesul literar, o sotie frumoasa si un fiu exemplar, o existenta lipsita de griji  intr-un apartament luxos din centrul Orasului Luminilor. Cu toate acestea, scriitorul sufera. Lui Odette Toulemonde norocul nu i-a suras.  Barbatul vietii ei,  Antonie, a murit de ani buni. Si totusi, in micutul ei apartament din Namur, alaturi de fiul si fiica ei, Odette este mereu cu zambetul pe buze. Cand intamplarea ii va aduce fata in fata, Balthazar va afla care este secretul pretios al acestei femei.

Unul dintre cei mai populari si indragiti scriitori europeni, Eric-Emmanuel Schmitt isi incanta cititorii cu stilul sau stralucit, plin de spirit si cu povestile lui  de iubire care dezvaluie natura magica a intamplarilor de fiecare zi.

Opt povesti de iubire, opt femei surprinse in cautarea pasionata a fericirii.

Povestirea Odette Toulemonde din volumul de fata a fost ecranizata in 2006 de catre autor, avandu-i in rolurile principale pe Catherine Frot, Albert Dupontel si Jacques Weber.

“Cea mai frumoasa carte din lume… are gratia si forta vizuala ale marilor texte literare.”-Lire

“Fiecare dintre povestile acestui volum pune in lumina, cu un lirism de o prospetime unica, o ipostaza a sufletului feminine.”L’Express

“Schmitt e un povestitor innascut, care are harul de a dapana istorii aparent simple, ce contin insa o adevarata filozofie de viata.”La Libre Belgique

“Aceste superbe povestiri ne amintesc de Maupassant prin linia narativa, finalurile neasteptate, umorul scarcastic si patrunderea psihologica.”- Kirkus Reviews

Despre autor.

Eric-Emmanuel Schmitt s-a nascut pe 28 martie 1960 la Lyon. A debutat  in 1991 cu o piesa de teatru intitulata Noaptea la Valognes. In 1994 apare primul roman, Secta Egoistilor.

Printre romanele sale, ce se  bucura de un success rasunator, se numara: Evanghelia dupa Pilat,  Pe cand eram o opera de arta, Partea celuilalt, precum si eseul Viata mea cu Mozart.

Volumele care alcatuiesc “Ciclul Invizibilului” s-au aflat luni intregi pe listele de bestselleruri din numeroase tari.

I s-au decernat peste 20 de premii si distinctii literare, in 2001 primind titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. Cartile lui sunt traduse in 40 de limbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares