Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Elizabeth Wein: Nume de cod: Verity

11925514
“Dar o parte din mine zace ingropata in dantela si trandafiri, pe un mal de rau din Franța – o parte din mine mi-a fost smulsa pentru totdeauna. O parte din mine va fi intotdeauna de nepilotat, blocata pe urcare.”(Elizabeth Wein)

Despre carte.

,,Aceasta poveste extraordinara despre prietenie si adevar va prinde aripi, luandu-si zborul direct spre inima ta” LAURIE HALSE ANDERSON, autoare de bestsellere NEW YORK TIMES

Elizabeth Wein reuseste cu maiestrie sa contureze o incitanta poveste despre prietenie si razboi. Extrem de intensa si captivanta, cartea se centreaza pe doua prietene din Marea Britanie si pe Franta ocupata de nazisti, toate acestea pe fondul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Protagonistele romanului sunt Maddie si cea mai buna prietena a ei, Queenie( sau Verity dupa cum aflam din titlul cartii). Maddie este pilot pentru Transportul Aerian Auxiliar cu o profunda placere pentru mecanica si zboruri. Pe de alta parte, Queenie este un spion al Serviciului pentru Operatiuni Secrete si o mare fana a literaturii.

Avionul in care se aflau cele doua se prabuseste in Franta ocupata de nazisti. Una din ele reuseste sa scape, insa Verity este arestata de Gestapo si supusa unui interogatoriu foarte dur.

Inamicii reusesc sa o faca sa spuna adevarul, dar se pare ca nu este ceea ce se asteptau ei sa auda. Ea marturiseste cum a cunoscut-o pe Maddie sau cum a parasit-o in avionul prabusit. Verity se lupta aprig pentru a-si salva viata, insa sunt de ajuns informatiile pe care le detine pentru a scapa teafara? Vei putea afla doar citind aceste emotionante pagini.

“Nume de cod: Verity” este o frumoasa poveste ce contureaza o prietenie unica, de neuitat, infiripata pe fondul unui razboi crancen. De asemenea, ai ocazia sa privesti cu atentie evolutia celor doua personaje si in acelasi timp sa te atasezi de ele.

Motive sa citesti.

  • „Am terminat de citit cartea simtind ca am cunoscut oameni adevarati, pe care n-o sa-i uit niciodata. Personajele din Nume de cod, Verity nu doar ca mi-au ramas in minte – ma obsedeaza. N-am cuvinte sa recomand indeajuns de calduros cartea aceasta.”— Maggie Stiefvater, autorea trilogiei Shiver, bestseller New York Times, şi a romanului The Scorpions Races.

 

  • „Un roman conceput ca un formidabil joc al mintii, de tipul celor pe care trebuie sa le citesti de doua ori.”— New York Times

 

  •  „O captivanta si in multe locuri brutala poveste, cu actiune din Al Doilea Razboi Mondial si de spionaj, si cu o puternica prietenie in miezul ei… O aventura creionata cu maiestrie.”— Publishers Weekly

 

  • „Un adevarat tour de force, o carte minutios documentata, narata cu precizie: de neuitat si tulburatoare.”— Kirkus Reviews

 

  •  „Romanul acesta indiscutabil se ridica in zbor la inaltime.”— The Horn Book

 

  • „O poveste originala de spionaj… construita pentru a fi savurata.”— Bulletin of the Center for Children’s Books
  • „Daca deschizi cartea aceasta, cu greu vei mai lasa din mana exemplarul tau, ferfenitit si udat de lacrimi.”— Booklist

Despre autor.

ELIZABETH WEIN s-a nascut la New York, a crescut inafara hotarelor Statelor Unite ale Americii si, în prezent, locuieste în Scotia cu sotul si cei doi copii. Este un pasionat pilot de avioane usoare. Are, de asemenea, un doctorat in folclor ,la Universitatea din Pennsylvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares