Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Eckhart Tolle: Puterea prezentului

25105392_1944300008943022_1703531927_nAparuta la Editura Curtea Veche Publishing,  Puterea prezentului este genul de carte care iti va schimba viata.  O lectura profunda, care te va provoca sa te cunosti pe tine insuti si care te va ajuta sa iti schimbi perceptia actuala asupra vietii.

Mesajul cartii de fata este pe cat de simplu, pe atat de revelator: daca alegem sa traim in prezent, ne dam sansa de a avea o viata fericita. Pentru a ajunge insa acolo, trebuie sa ne raspundem la o intrebare:  imaginea pe care o avem asupra realitatii este, intr-adevar, cea mai adecvata? Ne reprezinta cu adevarat? Stim cine suntem, care este puterea noastra reala si in ce consta aceasta de fapt? Prin raspunsurile sale la aceste intrebari, autorul ne initiaza intr-o calatorie spiritual prin care invatam sa depasim locurile commune ale gandirii cotidiene. Cea mai inradacinata prejudecata este aceea ca  suntem totuna cu ceea ce gandim.

In urma lecturii, ajungem sa fim cu adevarat impacati cu noi insine si cu ceilalti. Ne descoperim sinele authentic, complet si perfect.

Constientizand faptul ca suntem Fiinta din spatele gandirii, linistea din spatele zgomotului mintii, iubirea si bucuria din spatele durerii, ajungem la libertate, salvare, iluminare.

Aducand prezentul in ceea ce simtim si anuland identificarea cu corpul-durere, ne transformam experienta. Anularea identificarii cu gandirea inseamna sa fim observatorii tacuti ai preocuparilor si ai comportamentului nostru, dar mai ales ai tiparelor repetitive de gandire si ai rolurilor jucate de catre ego.

In momentul in care inceteaza critica, prin acceptarea realitatii existente, ne eliberam de minte, facem loc iubirii, bucuriei, pacii.

“Puterea prezentului cuprinde un sistem de convingeri conform caruia este benefic sa traim ancorati in prezent. Filozofia cartii pledeaza pentru debarasarea de <<corpul-durere>>, o forta distructiva pe care o exercita mintea si ego-ul asupra corpului. Lucrarea este un bestseller tradus in 33 de limbi si se bucura de apreciere din partea multor celebritati, cum ar fi Oprah Winfrey, care a declarat ca este una dintre cartile ei preferate, si actori renumiti, precum Meg Ryan si Jim Carrey.”-THE NEW YORK TIMES

“In cartile sale, Tolle nu urmareste inducerea unei transformari spiritual subtile in randurile cititorilor, ci doreste, mai curand, sa impartaseasca o viziune complexa asupra psihologiei umane, ale carei radacini merg pana la budism, hinduism si islamul sufit. Majoritatea oamenilor nu traiesc cu adevarat in prezent, avand senzatia ca momentul urmator este  mai important decat cel actual. Pentru unii, este cu adevarat revelator sa constientizezi ca-ti traiesti viata chiar acum.”-Oliver Burkeman, THE GUARDIAN

24899175_1944299995609690_3383922_nDespre autor.

ECKHART TOLLE este considerat unul dintre cei mai originali si mai inspirati calauzitori ai timpului nostru. S-a nascut in Germania, unde si-a petrecut primii 13 ani din viata. Dup ace a absolvit Universitatea din Londra, a obtinut o bursa de cercetare la Universitatea Cambridge. La 29 de ani, in urma unei transformari spirituale profunde,  vechea sa identitate a fost literalmente  dizolvata si viata i s-a schimbat radical.

Urmatorii ani s ii-a dedicate intelegerii, integrarii si aprofunarii acestei transformari, care a marcat inceputul unei intense calatorii interioare.

Eckhart Tolle nu s-a aliat niciunei traditii sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Invataturile sale transmit un mesaj simplu si in acelasi timp profund, cu claritatea si simplitatea vechilor maestri spirituali: exista o cale catre eliberarea  de suferinta si dobandirea pacii interioare. In prezent, calatoreste mult, raspandindu-si invataturile in intreaga lume. Din 1996, locuieste in Vancouver, Canada.

De acelasi autor, la Curtea Veche Publishing au mai aparut Un pamant nou( 2008), Puterea prezentului- Ghid practice (2009) si Linistea vorbeste (2009).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares