Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Domnica Petrovai: Iubește și fii iubit(iubită). (Aproape) totul despre relația de cuplu

iubeste-si-fii-iubitiubitaaproape-totul-despre-relatia-de-cuplu_1_fullsizeApărută la editura Humanitas Iubește și fii iubit(iubită). (Aproape) totul despre relația de cuplu este genul de carte care nu ar trebui să îți lipsească din bibliotecă. Fie că te aflii deja într-o relație sau nu, această carte este una care deschide multe portițe ale unei gândiri mai pozitive și constructive. 

“Cartea Domnicai Petrovai nu este un rețetar. Cei care caută soluții rapide, de tipul quick fix, nu le vor găsi aici. Vor găsi însă o serie de sfaturi care le pot fi de folos: despre cum să se protejeze și să-și marcheze teritoriile într-o iubire, cum să genereze încredere, cum să facă față furiei și altele asemenea. Menținerea iubirii în cuplu necesită efort. Un efort în care începi să te schimbi pe tine înainte de a-l schimba pe celălalt. Dar – și aceasta e pledoaria autoarei – este un efort care merită”. Prof. univ. MIRCEA MICLEA, Fondatorul școlii cognitive în psihologia romanească

“Văd modele proaste – pe stradă, la TV, pe rețelele de socializare: o lume în derivă prinsă în jocul cuplului-reclamă, al iubirii floare-la-ureche, fru-fru, în care totul e bine și frumos. Al sfaturilor experte despre cuplu, al truismelor și sloganurilor goale: e important să comunicăm, iubirea adevarată vine de la sine etc. Văd parteneri care vor să primească, dar nu sunt dispuși să dea. Suferinzi în relații toxice sau, la polul opus, suferinzi pentru că nu există cineva suficient de bun pentru ei. Văd mult eu. Parcă niciodată n-am fost mai liberi să fim singuri.

Am scris dorind să explic că viața în doi – oricât de nebănuite ar fi căile ei – are un alfabet. Trebuie să urmeze o igienă elementară. Să aibă repere și limite sănătoase. Există etape, fiecare cu farmecul și miza ei. Ca o relație de cuplu să funcționeze, alfabetul ei trebuie invățat.

Copiii voștri încă nu știu, poate, să scrie și să citească, sau nu au capacitatea să înțeleagă încă, dar, inevitabil, modelul vostru de viață de cuplu, de iubire le va rămâne întipărit în minte și în suflet pentru tot restul vieții. Așadar aveți grijă ce lăsați în urmă…”- Domnica Petrovai

Dacă te aștepti ca această carte să vină cu rețeta succesului și a fericirii, atunci vei fi dezamăgit, pentru că nu se rezumă la asta. Iubește și fii iubit(iubită). (Aproape) totul despre relația de cuplu este o lectură care curpinde sfaturi de viață, tipologii, explicații cu privire la fenomenele ce se petrec în interiorul nostru. 

Faptul că autoarea este psihoterapeut face ca această carte să fie ca o trezire, pentru că profesia ei o ajută să știe exact ce să spună și cum să o spună în așa fel încât să rezonezi cu relatările ei. Vei vedea că vor fi multe momente în care te vei regăsi în paginile cărții, în care te vei enerva sau te vei bucura. Toate acestea adunate te vor ajuta ca la finalul ei să pornești în viața reală cu un nou mindset. Să realizezi că pentru a iubi sincer pe cineva trebuie mai întâi să te iubești pe tine și să realizezi că tu te situezi pe primul loc. 

Este o carte pe care o recomand cu drag celor care vor să își schimbe în mod pozitiv viața, pentru că de pe urma ei te ei simți, cu siguranță mai împlinit. 

Cartea poate fi achiziționată de pe TheBookClub.

Despre autor.

domnica-petrovai-2Domnica Petrovai (născută în 1974, la Mangalia) este psihoterapeut cognitiv comportamental și psiholog clinician cu practică privată, fondatoare a unei Școli pentru Cuplu și autoare a primului curs online adresat cuplurilor, “Pentru noi doi”. Are o experiență de peste douăzeci de ani în psihoterapia și consilierea familiei și cuplului.

Conduce compania privată Mind Education Health, având ca scop bunăstarea emoțională în familie, la școală și la locul de muncă. Promovează sănătatea mentală a copilului și adultului și e consultant pentru organizații guvernamentale și neguvernamentale în domeniul dezvoltării de servicii specifice de sănătate mentală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares