Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

David Levithan: Zi dupa zi

zi-dupa-zi_1_fullsize
„Dacă te uiți în centrul universului, vezi acolo o răceală. O indiferență. În definitiv, universului nu-i pasă de noi. Timpului nu-i pasă de noi.De asta trebuie să ne pese unul de celălalt.” ( David Levithan)

Cheia cartii.

„Zi după zi” are ca tematica principala acceptarea, dar si iubirea sau ideea de existenta, este o carte care printr-o poveste aparent simpla, creioneaza o morala bazata pe faptul ca uneori in viata nu primim tot ceea ce ne dorim, indiferent de intensitatea de care da dovada dorinta noastra.

Printr-un stil unic si emotionant, David Levithan scrie un volum ce deschide usi spre o noua viziune a vietii. Prin aceasta poti sa treci prin toate aspectele acestei lumi agitate, dar atat de frumoasa, din cauza dorintei fiecaruia dintre noi, aceea de a iubi si de a fi iubit. Idee care uneori poate insemna fericire, alteori tristete, insa cu toate acestea este cel mai puternic element care ne aduce pe toti impreuna, indiferent de diferentele de orice natura.

Povestea cartii.

Protagonistul cartii este numit simplu A, el este un spirit adolescent de saisprezece ani, care se trezeste in fiecare zi in alt corp. Astfel el a invatat se adapteze unei ciudate situatii de a vedea in fiecare dimineata parinti diferiti, frati diferiti, o lume diferita si bineinteles o viata diferita.

Dupa cum spune si autorul „A nu este un baiat sau fata, avand o anume religie, rasa, inclinatie. Este un suflet ce strabate in fiecare noapte o calatorie ce il lasa intr-un corp, indiferent daca e de genul masculin sau feminin.”
La inceput, credea ca intreaga lume e ca el, ca toata lumea se trezeste in corpuri diferite si ca au in fiecare zi o noua viata, insa dupa ce a crescut si a vazut cum oamenii din jurul lui isi fac planuri pentru ziua de maine, a realizat ca este singurul care are aceasta experienta.

Insa el se obisnuieste cu ideea, iar gazda lui indiferent ca e fata, baiat, pentru el e același lucru. A are o perspectiva asupra lumii destul de diferita, el o poate vedea in deplinatatea ei, pe cand noi, niste simpli muritori parcurgem fiecare etapa a vietii si nu suntem constienti de actiunile din viitor.

Pentru ca situatia sa-i fie mai usoara, isi implementase singur anumite reguli: nu trebuia sa se ataseze de nimeni, sau nimic si nu voia sa se implice in niciun fel in schimbarea vietii gazdei lui. Pentru a rupe aceasta „vraja” care parea ca nu se mai sfarseste, a incercat sa nu adoarma, a incercat sa ramana, insa fara succes de fiecare data la miezul noptii parasea corpul si devenea altcineva. Pe A nu-l vedea nimeni in spatele corpului pe care il purta, nu stia nimeni ca exista.

Totul se schimba intr-o zi, cand se trezeste in corpul lui Justin, care avea o iubita pe nume Rhiannon, a carei timiditate oglindita in ochi, il face sa se indragosteasca intr-o clipita. Din cauza acestei iubiri pe care incepe sa i-o poarte fetei, isi incalca propriile reguli. Toate zilele de dupa au un singur tel, o singura dorinta aceea de a fi cu ea, de a o iubi, de a trai cu ea., totul doar cu ea. Daca va reusi sau nu sa isi invinga prorpiul destin si sa ramana cu Rhiannon te voi lasa sa afli singur citind aceasta minunata poveste.

Motive sa citesti.

  • Pentru ca „Zi dupa zi” este o lectura dulce-amaruie, despre speranta si despre puterea de a nu renunta niciodata, indiferent cat de dureros e uneori destinul.

 

  • Pentru ca datorita ei ajungi sa experimentezi si tu viata asa cum o traieste A, chiar si pentru o scurta perioada de timp. O carte ce te transpune printr-un uragan de stari si care te va face sa tanjesti pentru o continuare a povestii prezentate in acest roman.

 

  • Pentru ca David Levithan reuseste cu maiestrie sa scrie o carte speciala, originala, care iti deschide usi spre raspunsuri pe care iti doreai de mult de sa le cunosti. De asemenea te invata sa te accepti pe tine insuti, sa ii accepti pe cei din jurul tau si sa te bucuri de ceea ce ai, o viata frumoasa plina de clipe, amintiri, sentimente si trairi.

 

Despre autor.

David Levithan ( nascut pe 7 septembrie 1972) este un autor si editor de romane de fictiune pentru adulti si adolescenti. Luceaza inca de la 19 ani pentru Scholastic Corporation, unde este si editorul fondator al PUSH, o amprenta tanar-adult a Scholastic Press concentrandu-se pe noi voci si noi autori. El continua sa lucreze in acelasi timp si ca autor si ca editor dupa cum afirma „ Iubesc sa editez la fel de mult, daca nu mai mult decat sa scriu”.

Ce mai poti citi de la acelasi autor.

Boy Meets Boy; Every You, Every Me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares