Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori romani

Cristina Nemerovschi: Zilele noastre care nu vor mai fi niciodata

16780533_1526064597433234_2064707033_n“Dacă într-o dimineață ai deschide ochii și ai vedea că ești tot în camera ta și în patul tău, dar te-ai transformat aproape în altcineva și trebuie să iei totul de la capăt? Ți-ar fi greu? Ai renunța? Ai tresări, bucuros de provocarea asta? Ți-ar fi indiferent că te-ai pierdut?”

Despre carte.

Un thriller psihologic  senzational  din care iti va fi foarte greu sa te deconectezi. Autoarea reuseste cu atat de multa maiestrie sa infatiseze  povestea patrunzatore a carei eroina este Ana. O fata care se chinuie sa treaca peste starile de depresie si anxietate in care se afla inca de la moartea mamei sale.

In ziua in care se interneaza in sanatoriu pentru a-si depasi tulburarile de anxietate si pentru a se impaca odata pentru totdeauna cu o trauma din trecut, Anei nici nu-i trece prin cap ca se va indragosti fulgerator de un tanar misterios si fascinant, dar cu care nu poate fi impreuna. In timp ce vara se apropie de sfarsit, in decorul uneori idilic, alteori gotic al sanatoriului, Ana se vede prinsa intr-un vartej sofisticat si indraznet, care va deveni si mai tulburator odata cu evenimentul tragic care le schimba vietile. O scriitoare depresiva cu tendinte de sinucidere, un fotomodel narcisist, o adolescent bipolara, un pusti rebel si…Ana, care nu-si doreste decat sa se regaseasca. Impreuna sunt Invingatorii.

“Stiu ca o sa mai am obsesii. Stiu ca foarte probabil o sa mai am si depresii. Stiu ca anxietatea  va fi mereu acolo, gata sa sara in fata oricand si sa incerce sa preia controlul, numai pentru ca e convinsa ca poate. Stiu ca atacurile de panica vor ramane pentru mine ca niste colegi de scoala primara; ne vom mai vizita din cand in cand, sau ne vom mai intalni pe strada, si ne vom minuna de cat de tare ne-am schimbat cu totii si, in acelasi timp, ceva din noi a ramas la fel si asa va fi pentru totdeauna. Stiu ca ma voi mai simti defecta pana in ultima fibra, si fara vindecare.

Stiu si ca, dincolo de astea, vor mai fi si multe alte sentimente. Stiu ca am sa mai fiu fericita.

Stiu ca am sa ma pierd, pentru ca nu se poate altfel. Dar stiu la fel de bine si ca am sa ma regasesc dupa momentele de ratacire. Intreaga si vie, la fel ca intodeauna.

Iar asta, azi, acum, imi este de ajuns.”

Relatarea este facuta la persoana I, ceea ce este  un plus al cartii pentru ca, in acest fel ai ocazia sa traiesti alaturi de Ana fiecare moment cu mai multa intensitate.

“In dimineata asta am adormit pe la 5, cand deja se racorise bine afara. Mirosea a inceput de toamna, desi eu stiam bine ca era un miros inselator, pur si simplu ceva ce aducea noaptea, printre atatea alte chestii care te derutau constant, jucandu-se sadic cu mintea ta obosita oricum de la prea multe pastile: fosnete, umbre, zgomote neclare, ganduri. Amintiri incerte. Vise. Frici, multe frici.”

Fiecare gand, fiecare moment, este descris cu foarte multe  detalii si incarcat cu o emotie puternica, incat o sa te simti ca intr-o transa.

Este genul de carte despre care ar fi pacat sa dezvalui prea multe detalii despre subiect, caci acesta trebuie descoperit si parcus in intregime.

Despre autor.

cristina-nemerovschi

Cristina Nemerovschi este  “Supranumită de critici rebela culturii române de azi și considerată principala reprezentantă a unui nou mod de a face literatură, licențiată în filosofie. […]

Toate romanele Cristinei Nemerovschi au devenit rapid bestseller-uri și au fost reeditate.

Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.”

Mai multe pe cristinanemerovschi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares