Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Proza lunga

Cristian Pepino: A doua carte de la Vama Veche

15032355_1397787203594308_199200370_nDe ce Cartea de la Vama Veche? Pentru că acolo am început-o. Şi pentru că titlul ăsta poate stârni interesul multora – pe care sper să nu-i dezamăgesc. Unii ar putea spune şi că e un titlu „mai comercial” ca altele. Vama Veche este acum un mare „brand”, deşi nimeni nu pare de fapt să ştie ce reprezintă şi ce fel de marfă e.– Cristian Pepino, inceputul de la Cartea de la Vama Veche

Despre carte.

“Eugen Istodor: Care-s tabieturile ultimei veri petrecute acolo?

Cristian Pepino: Cele impuse de mandra mea: pe la 7, baie in mare contra mahmurelii. Intre 10 si 1, citit, scris sau desenat in curte, la umbra. Pe la 1 gatit pranz, in general cartofi prajiti cu ochiuri. Plaja si baie in mare dupa-amiaza, de la 4 pana la apus. Gratar seara, in curte, sprituri si taclale cu prietenii pana spre dimineata. Uneori o baie in mare noaptea daca eram destul de motoli. Uneori noctiluca- adica alge fosforescente- sau preside- stele cazatoare. Nimic deosebit.” – Interviu in Catavencii, iulie 2015

Succesul primei Carti de la Vama Veche , ca si reactiile publicului- criticile mai mult sau mai putin subiective ale prietenilor, aprecierile unor personalitati cu renume sau ale unor cititori complet necunoscuti- l-au obligat, practice, pe Cristian Pepino sa scrie o continuare.

In A doua carte de la Vama Veche, va veti intalni cu o parte din personajele pe care deja le cunoasteti: Silviu Purcarete, Alexandru Tocilescu, Nuni Anestin, François Pamfil, Mircea Florian, Dudu Bucur, Decebal Scriba, Dimi Simion, chiar si Edmundo…, dar si cu fata lui Pacepa, Adrian Paunescu, Paul Everac, prietenii prietenilor familiei Medrea sau misteriosul Dodo.

 Veti revizita, fireste locurile mitice-Doimai, Mamaia-sat, Vama Veche. Veti auzi, in plus, “Povestile de seara” de la Vama, unele extraordinare. Si se prea poate  ca noua carte a lui Cristi Pepino sa va amuze, sa va incante, sa va farmece inca mai mult decat prima.

Despre autor.

Cristian Pepino (n. 1950) a absolvit Sectia regie IATC Bucuresti, avandu-I ca profesori pe Mihai Dimiu, david Esrig, Radu Penciulescu.

A devenit un foarte cunoscut regizor de teatru de animatie, realizand peste 120 de spectacole, mai multe distinse cu importante premii internationale. In prezent este profesor la Sectia de teatru de papusi a UNATC Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares