Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Cecelia Ahern: Suflete pereche

suflete_perecheSuflete pereche este o poveste romantică în care mulți dintre noi ne-am putea regăsi, un bildungsroman scris într-un stil modern care ne prezintă destinul a două personaje, Rosie și Alex, care descoperă iubirea la mult timp după ce aceasta îi găsise deja.

Descoperă un roman emoționant despre oportunități ratate, în care iubirea reușește să depășească toate obstacolele! Rosie și Alex sunt făcuți să fie împreună și toată lumea din jurul lor pare să fi înțeles asta, în afară de ei. Au fost cei mai buni prieteni încă din copilărie, dar Alex s-a mutat cu familia din Dublin la Boston și au păstrat legătura prin corespondență.

Rosie Dunne este personajul principal, caracterul ei fiind urmărit de către scriitoarea Cecelia Ahern de la vârsta şcolii primare şi până la împlinirea a cincizeci de ani, avându-l în permanență alături pe cel de-al doilea persoanaj principal al acestui roman, Alex Stewart.

Rosie şi Alex sunt cei mai buni prieteni de la o vârstă foarte fragedă: au fost colegi de bancă pe durata școlii, făcând farse împreună, trăind la maximum fiecare moment al vieții lor și fiind alături unul de altul la fiecare experiență, fie ea tristă sau fericită. Cei doi reprezintă definiția unui duo de succes până la 18 ani, când Alex se mută din Dublin la Boston, în clasa a 11-a, iar fiecare din ei începe să-și urmeze propriul destin, rămânând totuși loiali prieteniei lor unice.

Despărțirea bruscă dintre cei doi îi determină să își plănuiască viitorul în așa fel încât destinele lor să se întâlneasca din nou. Astfel, Rosie și Alex hotărăsc să aplice pentru a urma cursurile unor facultăți din SUA: ea la Universitatea din Boston, urmând să studieze management hotelier, iar el la Harvard pentru a studia medicina. Planurile lor se năruie atunci când, după balul de absolvire, Rosie rămâne însărcinată în urma unei aventuri cu un coleg de clasă. Tânăra adolescentă înțelege că viața ei urma să ia o întorsătură complet neașteptată și că, începând din acel moment, nu cariera sa era pe primul loc, ci copilul pe care urma să-l aibă.

Rosie rămâne în Dublin pentru a o naște pe micuța Katie, fiind nevoită să se mulțumească cu o slujbă mizeră, o casă mică și o căsnicie care ulterior se destramă. Alex își urmează visul de a deveni medic și își întemeiază o familie care la început pare a fi tot ceea ce își dorea.

Exisă oare şanse reale ca Rosie şi Alex să rămână împreună în ciuda tuturor evenimentelor petrecute în viața lor? Se va putea oare împlini dragostea lor după atâția ani în care ambii credeau că își întemeiaseră propriile familii?

Suflete pereche este alegerea perfectă pentru cei care sunt de părere că există dragostea predestinată şi cred cu desăvârșire în puterea sentimentelor indiferent de orice obstacol.

Despre autor:

Cecelia Ahern

Sursa: Google Images

Născută în luna septembrie 1981 în capitala Irlandei, Cecelia Ahern este autoare și scenaristă irlandeză contemporană, care a cunoscut un real succes în urma publicării cărților: ‘P.S. Te iubesc’, ‘Prietenul nevăzut’, ‘Suflete pereche’, ‘Mulțumesc pentru amintiri’ etc. Autoarea este fiica ex-premierului Irlandei, Bertie Ahern. Înainte de a ajunge scriitoare, ea și-a luat licența în jurnalism și comunicare, în cadrul Colegiului ‘Griffith’ din Dublin. Cariera ei scriitoricească a demarat în anul 2002, odată cu lansarea pe piața editorială a romanului ‘P.S. Te iubesc’, care a ajuns repede bestseller, atât în Irlanda, cât și în alte state. Cecelia Ahern este căsătorită și are o fiica. Își dedică timp pasiunii sale, aceea de a scrie, dar și unor activități caritabile, donând cu regularitate sume de bani, obținute din drepturile ei de autor. Alte titluri semnate de Ahern sunt: ‘Cadoul’ (The gift, 2008), ‘Cartea viitorului’ (A book of tomorrow, 2009), ‘Întâlnire cu Vico’ (The time of my life, 2011) si ‘O sută de nume’ (One hundred names, 2012). Cunoscuta romancieră a fost distinsă în 2014 cu Premiul ‘Glamour’ pentru cea mai bună scriitoare a anului. După cum mărturisește, îi place să combine în scrierile ei întunericul cu lumina, tristețea cu umorul și să aducă povestea mereu într-un loc plin de speranță.

Cartea poate fi achiziționată de pe: www.thebookclub.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares