Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Topuri si Liste

Ce carte ți se potrivește în funcție de zodie

Știai că gusturile noastre literare pot fi influențate si de zodie? Fiecare simbol are anumite trăsături specifice care îl face să fie adeptul unui anumit tip de lectură. Descoperă și tu ce carte ți se potrivește în funcție de zodie urmând sugestiile noastre.

Berbec

Cei născuți în această zodie sunt, de regulă, o fire impulsivă și care nu are foarte multă răbdare. De aceea, mulți berbeci se lasă descurajați de cărțile voluminoase. Pentru ei sunt ideale ,,cărticelele de buzunar”, acele ghiduri practice scurte. Însă, berbecii sunt și o fire aventuroasă și războinică, așa că multe cărți spre care se vor îndrepta sunt de acest gen.

Noi recomandăm acestei zodii să citească: Unde-ai dispărut, Bernadette? de  Maria Semple și Hobbitul sau Stapanul Inelelelor de J.R.R. Tolkien.

ss

Taur

Taurii sunt răbdători, practici, ordonați și loiali. Cel mai bine li se potrivesc cărțile motivaționale cu sfaturi sau despre oameni care au reușit să își îndeplinească visurile. Fiind o fire răbdătoare, sunt atrași de cărțile un număr foarte mare de pagini. 

Noi recomandăm următoarele cărți pentru această zodie: Împreună de Anna Gavalda și Secretele succesului de Dale Carnegiehhj

Gemeni

Gemenilor le place să asimileze cât mai multe informații, astfel că nu sunt pretențioși atunci când vine vorba de lectură. Cu toate acestea, au o atracție mai mare asupra lecturilor cu final fericit și acelea care le pun intelectul la încercare.

Noi recomandăm gemenilor să citească: Mary Hartley: Ghidul femeii de succes. Atinge-ți scopurile cu istețime, delicatețe și stil  și Martin Puchner: Lumea scrisă. Povești care au schimbat oamenii, istoria și civilizațiaddvv

Rac 

Racii sunt zodia cu aspirație spirituală și cu multă imaginație. Este considerată cea mai romantică zodie, așa că cel mai mult le vor plăcea romanele frumoase de dragoste, dar și cele foarte pozitive care îi ajută să se dezvolte personal.

Recomandăm acestei zodii să citească: Mândrie și prejudecată de Jane Austen și Curajul de a nu fi pe placul celorlalți de Ichiro Kishimi, Fumitake Koga.djhdksj

Leu

Leii sunt o zodie mândră, puternică și activă. Ei preferă cărțile de acțiune, polițiste sau western și mai puțin cele filosofice, tocmai pentru că sunt o fire foarte activă. 

Le recomandăm leilor următoarele cărți: Cartea clanului din Baltimore de Joel Dicker și Avocatul rebel de John Grishamdjdjjj

Fecioara

Cei aflați în zodia fecioară sunt firi raționale și practice, dar care au tendința de a se afunda prea mult în muncă și de a uita de lucrurile mărunte din viață care îi fac fericiți. De aceea, recomandat pentru ei este să citească cărți motivaționale despre lucrurile frumoase din viață, lecturi relaxante și practice care să îi binedispună.

Fecioarele ar trebui să citească: 12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru de Jordan B. Peterson și Iubește și fii iubit(iubită). (Aproape) totul despre relația de cuplu de Domnica Petrovai.ffhfh

Balanță 

Balanțele sunt firi romantice și boeme, de aceea sunt într-o continuă căutare de cărți care să le ungă sufletul cu cele mai frumoase povești de iubire. De asemenea, lor li se potrivesc și cărțile de devoltare personală sau orice alt gen care exprimă energie pozitivă.

Noi recomandăm balanțelor să citească: Te-am ales pe tine de Mia Sheridan și Înainte să te cunosc de Jojo Moyes.ghghg

Scorpion

Scorpionii sunt atrași de cărți care au mister, magie, enigme. Este motivul pentru care lor li se potrivesc cel mai bine cărțile science fiction cu o mică esență de horror în ele. 

Pentru ei noi recomandăm următoarele cărți: Jumătatea Sălbatică de Sally Green (și celelalte volume ale colecției) și Bird Box: Orbește de Josh Malerman.dfjdkfk

Săgetător

Săgetătorii se regăsesc cel mai bine în romanele de aventură. Fie că vorbim de acele aventuri în care pornești cu rucsacul în spate să explorezi lumea , fie că vorbim de acele călătorii inițiatice spirituale cu impact emoțional mare. Ei au o atracție asupra acestor cărți, despre dezvoltare spirituală și aventuri inițiatice. Lor li se potrivesc lecturile care îi poartă până la capătul lumii unde au șansa să descopere tărâmuri neexploatate până acum. 

Săgetătorilor le recomandăm următoarele cărți: Alchimistul de Paulo Coelho și Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul de Robin S. Sharma.aaaa

Capricorn

Capricornii sunt loiali, practici și orientați spre succes. Lor sunt atrași cărțile din care au multe de învățat, fie că sunt istorice sau de dezvoltare personală, acestea trebuie să fie foarte practice pentru a fi pe plac acestei zodii. 

Noi recomandăm capricornilor să citească: TED Talks. Ghidul oficial TED pentru vorbit în public de Chris Anderson și Arta de a avea întodeauna dreptate de Arthur Schopenhauer.

kdcjkxjck

Vărsător

Vărsătorii sunt firi curioase și într-o continuă căutare de informații noi. De aceea, nu sunt pretențioși la lectură, dar preferă cărțile filosofice, despre spiritualitate sau orice alt gen care îi ajută să îți îmbogățască cunoștințele.

Recomandăm vărătorilor să citească: Plânsul lui Nietzsche de Irvin D. Yalom și Scurtă istorie a timpului de Stephen Hawking.ff

Pești

Cei născuți sub zodia pești sunt firi sensibile, prietenoase, dar mai ales visătoare. Este motivul pentru care cel mai mult se simt atrași de romane fantasy, în care să se piardă complet și să uite de problemele din jur. Însă,  pe placul lor sunt și lecturile de de dragoste, dar numai cele cu final fericit, deoarece sunt foarte sensibili și e bine să evite acele cărți care se termină trist. 

Recomanăm acestei zodii să citească:  Suflete pereche de Cecelia Ahern și Umanii de Matt Haig.aaaaddd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares