Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Camille Laurens: Femeia inventata

17124998_1546886012017759_1900162214_nAparut la Editura Nemira, Femeia inventata, este un adevarat thriller psihologic scris cu maiestrie de Camille Laurens. Este o lectura usoara, placuta si care reuseste sa te mentina captivat pana la ultima pagina.  Aceast roman spune povestea unei femei ranite, dar care inca are o speranta in dragoste. Actiunea cartii  te va purta printr-o serie  surprize, intamplari incitante si oscilari intre realitate si fictiune.

“Va numiti Claire,sunteti profesoara, aveti patruzeci si opt de ani si ati divortat de curand. Pentru a va urmari iubitul, pe Jo, va create un profil fals pe Facebook si deveniti o bruneta singura, de douazeci si patru de ani. Numai ca nu sunteti dumneavoastra in fotografia acestei fete frumoase, dublul fictiv de care se indragosteste Christophe- KissChris.

Ametitor joc de oglinzi intre real si virtual, Femeia inventata povesteste legaturile primejdioase ale unei femei care nu vrea sa renunte la dorinta.”

“Un uimitor rechizitoriu al felului diferit in care sunt tratati femeile si barbatii atunci cand imbatranesc.”- Liberation

“Thriller psihologic scris cu mana de maestru, romanul cuprinde o reflectie asupra relatiilor pe care le stabilim in lumea de azi prin intermediul unui ecran.”-  Paris Match

“Dupa acel prim telefon, au urmat si altele. Totul era de mare tandrete si de o mare banalitate, dar de fiecare data cand se termina resimteam un soi de angoasa a iubirii- spaima de a pierde care, pentru mine, este intodeauna strans legata de trairea unei iubiri. Incercam sa-mi vin in fire, imi ziceam: <<Toate astea sunt pura fictiune.  E indragostit de tine, numai ca tu nu esti tu. Iar tu esti indragostita de el, insa fara a-l cunoaste.>>”

Numai ca imi repeta minunata fraza a lui Antonioni, din nu mai stiu care film: << Iubirea inseamna a trai in imaginatia cuiva.>> Stiti vreo definitie mai buna? Iubirea inseamna a trai in imaginatia cuiva. Da, o fictiune. Si-atunci? A fi iubita inseamna a deveni o eroina. Dragostea este un roman pe care-l scrie cineva despre tine. Si reciproc. Trebuie sa fie reciproc, altfel devine un iad. Or, noi ne iubeam, ne iubeam cu adevarat Chris si cu mine: traiam in imaginatia lui, asta e sigur, ma simteam vie in mintea lui.”

Despre autor.

17124505_1546886802017680_1156988189_n

Camille Laurens, pe numele sau adevarat Laurence Ruel, s-a nascut pe 6 noiembrie 1957 la Dijon, Franta. Dup ace a studiat literature moderna, a predate la Rouen, iar apoi in Maroc. In literature si-a facut debutul in 1991, cu volumul Index, publicand apoi si Romance (1992), Les Travaux d’Hercule ( 1994) si L’Avenir (1998), care alcatuiesc o tetralogie si arata preocuparea pentru relatia realitate-fictiune, adevar-iluzie. In 1995 drama personala a pierderii unui copil, suferita cu un an in urma, a dus la aparitia volumului Philippe, urmat de Cet absent-la. Pentru dans ces bras-la scriitoarea a obtinut Premiul Femina si Prix Renaudot des lyceens, iar romanul a stat la baza unei dramatizari, ca si alte carti ale sale. In 2003, dup ace a publicat L’amour, roman, scriitoarea  a fost data in judecata de fostul sau sot pentru atentat la viata privata, dar a fost considerate nevinovata.

Femeia inventata (2016) este cea mai recenta scriere a sa si s-a bucurat  de success in randul publicului larg, precum si in cel al cititorilor de specialitate. – Editura  Nemira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares