Citeste si descopera lumea cartilor
There's a life in every book
Autori internationali

Brian Tracy: Schimbând gândirea, îți schimbi viața

Plecând de la premisa că „devii ceea ce gândești în cea mai mare parte a timpului” și că „Lumea ta exterioară reprezintă în mare măsură o imagine în oglindă a universului tău interior”, Brian Tracy este autorul care îți confirmă că nu există limite în ceea ce poți obține, atâta timp cât îți dorești suficient de mult. Și dacă crezi că în calea ta se află nenumărate obstacole care te țin departe de un anumit scop, afli că de fapt există doar unul: felul în care gândești.

Apărută în 2011 la Editura Curtea Veche, „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” de Brian Tracy este un ghid practic către deblocarea potențialului minții tale și a eliberării de constrângerile impuse de credințele nocive, care-ți limitează drastic reușitele. Fiecare capitol se încheie cu un set de întrebări concepute atât ca o sumarizare a învățăturilor din paginile anterioare, cât și ca o fișă de evaluare a propriei tale personalități.

Ideea care stă la baza acestei cărți de dezvoltare personală este aceea că gândurile tale sunt deseori reflectate în acțiunile tale. Dar cea mai bună veste este că acestea se află sub controlul tău și că, prin exerciții practice efectuate constant, îți poți stăpâni gândirea și îți poți face mintea să acționeze în folosul tău.

Dacă îți doreai să citești o carte de dezvoltare personală care să depășească stadiul unui discurs motivațional, „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” este ceea ce căutai. Bazată pe o strategie care a ajutat milioane de oameni din întreaga lume să-și atingă adevăratul potențial, cele 12 principii detaliate de Brian Tracy ating puncte de interes, precum: descoperirea resurselor interioare de care dispui, preluarea controlului asupra gândirii, schimbarea modului de a gândi, atingerea obiectivelor cu adevărat importante pentru tine, dezvoltarea unei încrederi de sine mai puternice și atragerea de oportunități, oameni și circumstanțe favorabile creșterii tale personale și profesionale.

Ce înveți din cartea „Schimbând gândirea, îți schimbi viața”:

  • înveți că atragi în viața ta oameni, idei, oportunități sau circumstanțe în funcție de gândurile tale dominante.
  • înveți cum să-ți cultivi credința că meriți să ai parte de succes pe toate planurile.
  • înveți pașii prin care îți poți atinge orice scop: hotărăști exact ceea ce îți dorești, îți scrii obiectivele, ești dispus să plătești prețul, îți întocmești un plan detaliat, acționezi conform planului, realizezi ceva în fiecare zi și cel mai important, nu renunți niciodată.
  •  afli ce tip de inteligență este dominantă în cazul tău: inteligența verbală, inteligența numerică, inteligența fizică, inteligența muzicală, inteligența spațială, inteligența interpersonală, inteligența intrapersonală, inteligența antreprenorială, inteligența intuitivă, inteligența abstractă. Secretul este să folosești în cât mai multe activități tipul de inteligență care te caracterizează cel mai bine. Combinate, mai multe dintre acestea îți pot conferi atribute unice, prin care te poți face remarcat la locul de muncă, dar și în viața personală.
  • înveți că este important să cauți un beneficiu sau un avantaj în orice dificultate sau schimbare ce apare în viața ta.
  • afli ce este desensibilizarea sistematică: atunci când faci ceva de mai multe ori până când nu îți mai provoacă teamă.
  • afli către ce anume sunt orientați oamenii fericiți: către viitor, scopuri, excelență, soluții, rezultate, evoluție, acțiuni.

Citate preferate

„Cele mai dăunătoare credințe pe care le poți avea sunt credințele care te auto-limitează. Acestea sunt convingeri despre tine însuți și potențialul tău, care te trag în jos. Cele mai multe nu sunt adevărate, ci sunt rezultatul informațiilor pe care le-ai acceptat fără a-ți pune întrebări, adesea chiar din copilăria timpurie.”

„Refuză să spui ceva despre tine ce nu dorești cu adevărat să devină realitate.”

„Singura decizie pe care trebuie să o iei este dacă vei fi un stăpân al schimbării sau o victimă a schimbării. Vei fi un creator de circumstanțe sau o creație a circumstanțelor?”

„Probabil că ai auzit spunându-se că oamenii sunt logici în proporție de 10% și emoționali în proporție de 90%. Totuși, adevărul este că la început ești 100% emoțional. Hotărăști emoțional și apoi justifici folosind logica.”

„Nu reprezinți ceea ce crezi că ești, ci doar ceea ce gândești.”

Cartea „Schimbând gândirea, îți schimbi viața” poate fi cumpărată de aici.

Despre autor

brian-tracy-iubesc-sa-citesc

Brian Tracy este chairman și CEO la Brian Tracy International, o companie specializată în instruirea și dezvoltarea persoanelor și a organizațiilor. A fost consultant pentru mai mult de 1 000 de companii și a vorbit în fața a peste 4 000 000 de oameni, în cadrul a peste 4 000 de conferințe și seminarii, în peste 40 de țări. Seminariile sale vizează dezvoltarea personală și profesională. Are o experiență profesională de peste 30 de ani în domenii precum economia, istoria, afacerile, filozofia, psihologia.

Este autorul a peste 45 de cărți care au devenit bestseller și care au fost traduse în zeci de limbi. A elaborat peste 300 de programe de învățare audio și video, care, de asemenea, au fost traduse în mai multe limbi.

Ce mai poți citi de același autor: „Viitorul depinde de tine”, „Realizarea țelurilor”, „Începe cu ce nu-ți place”, „Cum conduc cei mai buni lideri”, „Nu scuzelor! Puterea autodisciplinei”, „Psihologia vânzărilor”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shares